Sechestrul DNA pe banii de la CET Iaşi determină debranşări în lanţ şi blocarea activităţii din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia procurorilor anticorupţie de a pune sechestru pe conturile CET va determina blocarea activităţii din spitale, şcoli şi grădiniţe şi poate compromite proiectul de 63 de milioane de euro din fonduri europene.

Ieşenii vor mai avea apă caldă la robinet doar două săptămâni!

Conform edililor, activitatea CET va fi oprită în cel mai scurt timp dacă nu se ridică sechestrul, deoarece conducerea societăţii nu va mai avea bani pentru a-şi plăti furnizorii şi a achiziţiona gaze naturale, cărbune şi păcură.

Plus că cei 200.000 de clienţi ai centralei, adică 180.000 de ieşeni, 850 de agenţi economici, 8 spitale şi 72 de unităţi şcolare, vor trece la debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire sau chiar vor acţiona societatea în instanţă.

Procurorii DNA au pus sechestru pe conturile Centralei Electrice de Termoficare. Ieşenii rămân fără apă caldă (UPDATE)

„Nefurnizarea apei calde către 4 mari unităţi teritoriale spitaliceşti, Spitalul clinic „Sfântul Spiridon", Spitalul „Sfânta Maria", Spitalul „Profesor Nicolae Oblu" şi Spitalul de Recuperare va conduce la grave disfuncţionalităţi în continuarea desfăşurării actului medical, putându-se ajunge la creşterea numărului de infecţii nosocomiale şi chiar la epidemii", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Blocarea conturilor CET pune în pericol şi încălzirea din iarna următoare, în condiţiile în care centrala nu va putea face rost de 38,7 milioane de lei pentru a achiziţiona cărbune.

Probleme vor fi şi cu societatea Romgaz, furnizorul de faz metan care deja ameninţă CET cu sistarea conbustibilului din cauza datoriilor de zeci de milioane de lei.

„Pe cale de consecinţă,  activitatea societăţii va fi paralizată,  nemaiexistând nicio şansă de redresare", au mai spus reprezentanţii Primăriei.

Şi proiectul european derulat de CET care prevede reabilitarea sistemului de termoficare va fi compromis deoarece nu vor putea fi repectate clauzele contractuale care prevăd menţinerea funcţionalităţii centralei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite