Ieşenii vor mai avea apă caldă la robinet doar două săptămâni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Centralei Electrice de Termoficare Iaşi au spus că 55.000 de abonaţi din Capitala Moldovei vor rămâne fără apă caldă peste 15 zile, dacă nu reuşesc să ridice sechestrul de pe conturi. Direcţia Naţională de Anticorupţie a blocat luni toţi banii din bănci ai societăţii din cauza anchetei penale în care directorul Dorin Ivana este urmărit pentru evaziune fiscală.

La 24 de ore de la blocarea conturilor, şefii centralei caută disperaţi soluţii, fără a identifica deocamdată o modalitate de a remedia problema.

Procurorii anticorupţie l-au chemat ieri la DNA pe directorul economic Ioan Nicolau şi i-au adus la cunoştinţă faptul că urmează a pune sechestru pe conturi, ca urmare a anchetei penale în care Dorin Ivana este urmărit pentru neplata contribuţiilor pentru angajaţii CET, timp de trei ani, prejudiciul fiind de 40 de milioane de lei.

Directorul CET Iaşi şi-a început săptămâna la DNA (UPDATE VIDEO)

Marţi dimineaţă, conducerea centralei a verificat dacă blocajul banilor a ajuns în bănci şi a convocat specialişti şi avocaţi la sediul instituţiei.

„Încercăm să găsim soluţii. Deocamdată funcţionăm, iar sechestrul nu a ajuns în bănci. Dacă blocajul continuă şi nu reuşim să ridicăm sechestrul, în două săptămâni s-ar putea să oprim apa caldă", a spus directorul CET, Dorin Ivana.

Procurorii DNA au pus sechestru pe conturile Centralei Electrice de Termoficare. Ieşenii rămân fără apă caldă (UPDATE)

Deşi nu au fost în stare să salveze societatea falimentară a Primăriei până acum, şefii oraşului s-au trezit cu acţiunea DNA şi au „acţionat" printr-o serie de plângeri la nivel central.

Iaşi: Dosar penal pentru directorul CET, Dorin Ivana, după ce nu a plătit contribuţiile pentru salariile angajaţilor

Aceştia au făcut ieri pângeri la preşedintele României, prim-ministru şi procurorul general al României.

„Am făcut contestaţie în instanţă pentru că DNA-ul nu poate bloca activitatea unei instituţii de utilitate publică. Dacă blocajul rămâne, nu putem face nicio operaţiune bancară, nicio plată către furnizori, însă ieşenii îşi pot plăti facturile", a mai spus Ivana.

Apă caldă este asigurată în momentul de faţă prin arderea gazului metan, consumul zilnic fiind de 10.000 de metri cubi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite