Procurorii DNA au pus sechestru pe conturile Centralei Electrice de Termoficare. Ieşenii rămân fără apă caldă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA a dispus astăzi, 30 mai, sechestrarea în vederea confiscării a banilor din conturile bancare ale CET, ca urmare a anchetei penale în care directorul Dorin Ivana este urmărit de procurorii anti-corupţie pentru neplata contribuţiilor la stat pentru angajaţii instituţiei.

Ora 16.00 Toată activitatea centralei va fi blocată, iar cele 55.000 de familii racordate la sistemul centralizat de încălzire nu vor mai primi apă caldă în perioada următoare, cel mai probabil de la începutul lunii iunie. Conducerea societăţii nu mai poate efectua nicio operaţiune financiară, de la încasări de la populaţie, până la plăţile furnizorilor.

„Având în vedere blocarea conturilor CET Iaşi, ca urmare a deciziei DNA, este pusă în pericol întreaga activitate a termocentralei. Nu se va putea livra apa caldă de consum către clienţi. Nu se livrează nici energie electrică în sistem. Sperăm să se găsească o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme fără a fi afectaţi consumatorii ieşeni", a declarat Neculai Parasc, purtătorul de cuvânt al CET.

Directorul CET Iaşi şi-a început săptămâna la DNA (UPDATE VIDEO)

Ora 14.00 „DNA Iaşi a procedat, începând de astăzi, 30 mai, la indisponibilizarea şi declararea ca sechestrate, în vederea confiscării, a sumelor de bani disponibile în conturile bancare deţinute de către CET. Considerăm că decizia luată de DNA Iaşi este una abuzivă şi poate pune în pericol funcţionarea CET, fiind astfel în imposibilitatea de a mai furniza apă caldă şi electricitate“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Iaşi: Dosar penal pentru directorul CET, Dorin Ivana, după ce nu a plătit contribuţiile pentru salariile angajaţilor

În semn de protest, Primăria va trimite scrisori către preşedintele României, prim-ministrului Emil Boc, ministrului Administraţiei şi Internelor şi procurorului general Laura Kovesi pentru a semnala situaţia de la Iaşi.

„Facem apel la toate instituţiile statului să înţeleagă că CET este o instituţie de utilitate publică, decizia DNA Iaşi punând în pericol asigurarea unor servicii vitale pentru ieşeni. Mai mult decât atât, blocarea conturilor CET Iaşi poate pune în pericol proiectele de modernizare şi retehnologizare a centralei ieşene, respectiv finanţările nerambursabile de la UE“, au mai spus reprezentanţii Primăriei.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite