Directorul CET Iaşi şi-a început săptămâna la DNA (UPDATE VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este urmărit de procurorii anti-corupţie deoarece nu a achitat contribuţiile la pensii, şomaj şi sănătate pentru angajaţii Centralei Electrice de Termoficare, datoriile acumulate fiind de 40 de milioane de lei.

Ora 12.00 Directorul CET, Dorin Ivana a ieşit din sediul DNA după doar 15 minute de discuţii. Acesta trebuie să prezinte toate situaţiile financiare ale centralei din ultimii ani pentru a demonstra cum au fost realizate încasările şi plăţile. Mai mult, inspectorii de la Garda Financiară vor veni în control la CET.

„Ni s-au cerut o serie de documente strict pe linia financiară pe care le vom pune la dispoziţie într-un interval stabilit. Sperăm să nu fie nicio problemă.Documente fac referire la modul în care făcut încasările şi plaţile. Neplata datoriilor la stat este invinuirea. Va veni Garda Financiară în control şi vom vedea despre ce sumă este vorba“, a spus directorul CET la ieşirea din sediul DNA.

Avocata lui Ivana, Natalia Moşneguţu susţine că şeful centralei nu poate fi acuzat de vreo infracţiune deoarece nu i se poate demonstra intenţia. „I s-a adus la cunoştinţă o învinuire privind reţinerea impozitului şi nepredarea impozitului în termen de 30 de zile de la data încasării acestuia. Nu s-a luat niciun fel de măsuri. Sunt foarte multe situaţii de lămurit, ca perioadă pentru că este vorba de o perioadă şi anterioară datei de când el a preluat aceastîă societatea, ca sumă“, a spus avocata.

Ora 11.00 Dorin Ivana, directorul CET Iaşi a ajuns în urmă cu puţin timp la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie. „Am venit la DNA pentru a-mi fi prezentate acuzaţiile de stopaj la sursă“, este tot ce a avut de precizat Ivana.

Acesta a venit însoţit de Ioan Nicolau, directorul economic al CET Iaşi şi de avocata Natalia Moşneguţu, cea care îl şi reprezintă pe Ivana în acest caz. De altfel, ea este avocatul care reprezintă interesele Primăriei în majoritatea proceselor în care administraţia este implicată.

Vom reveni cu amănunte.

Citiţi mai multe despre problemele de la CET:

Iaşi: Dosar penal pentru directorul CET, Dorin Ivana, după ce nu a plătit contribuţiile pentru salariile angajaţilor

Iaşi: Edilii caută investitori pentru CET. Printre favoriţi, coreenii care construiesc autostrada suspendată din Bucureşti

Iaşi: Criza de la CET ajunge la DNA

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite