Iaşi: Criza de la CET Iaşi ajunge la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Criza de la CET Iaşi ajunge la DNA
Iaşi: Criza de la CET Iaşi ajunge la DNA

Prefectul Dragomir Tomaşeschi a anunţat astăzi că va trimite la DNA şi la Guvern un raport privind activitatea financiară de la CET.

Potrivit actelor, centrala termică a acumulat în ultimii ani datorii de aproape 300 de milioane de lei. Prefectul susţine că vinovaţi de acest fapt se fac cei din conducerea CET şi consilierii locali pentru că nu au găsit soluţii de eficientizare. "Cred că ar trebui realizată şi o expertiză tehnică la CET, deoarece acolo există foarte multe probleme", a spus prefectul.

Mai citiţi:

UPDATE Căldură cu ţârâita în oraş

„Stăm cu haine groase pe noi, asta este soluţia“

Pregătiri de iarnă de tot râsul la CET

Municipalitatea a dispus reluarea programului de furnizare a căldurii şi pe timpul zilei în apartamentele ieşenilor branşaţi la CET. „În urma discuţiilor cu Romgaz, s-a aprobat suplimentarea cotei de gaz cu 5.000 de metri cubi“, a spus viceprimarul Gabriel Grigore.


Totuşi, dacă temperaturile diurne vor scădea sub -5 grade Celsius, ieşenii riscă să rămână din nou fără căldură.Furnizarea agentului termic produs cu gaz determină pierderi de sute de mii de lei pe zi. Romgaz presează CET să-şi achite facturile lunare, dar şi datoriile de 30 de milioane de lei, care sunt reeşalonate pe doi ani.


Un alt furnizor care şi-a cerut în instanţă banii de la CET este firma bucureşteană Unicom. Aceasta are de încasat pentru cărbunele livrat anul trecut la Iaşi 30 de milioane de lei. CET a fost acţionată în instanţă şi de societatea Den Dan din Chişinău, pentru o datorie de 1,9 milioane de lei. Instanţa a decis ieri ca CET să achite o parte din bani.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite