Edilii caută investitori pentru CET Iaşi. Printre favoriţi, coreenii care construiesc autostrada suspendată din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici bine nu au ieşit din iarnă, că autorităţile locale au început să lucreze la o serie de variante pentru a atrage capital privat în modernizarea Centralei Electrice de Termoficare. Pe lângă compania Dalkia Romania, firme finlandeze şi germane, edilii au şi o propunere a companiei sud-coreene care construieşte primul tronson de autostrada suspendată.

Cărbune cu ţârâita pentru Iaşi. Miile de familii racordate la CET, în continuare ameninţate cu sistarea căldurii

Iaşi: CET a rămas fără cărbune şi este somat de furnizori

Săptămâna viitoare, oficialii din Palatul Roznovanu vor analiza toate ofertele firmelor care s-au arătat interesate de modernizarea sau concesionarea CET-ului. Până iarna următoare, edilii îşi propun să rezolve problema combustibilului şi a datoriiilor de peste 80 de milioane de lei pe care le are centrala.

„După ce analizăm toate aceste oferte, verificăm creanţele şi patrimoniul CET, ne vedem într-o comisie mai largă cu consilieri şi specialişti pentru a vedea cu ce variante să ne prezentăm într-o şedinţă viitoare de Consiliu Local. S-a arătat interesat consorţiul corean care a încheiat cu Primăria Bucureşti protocolul de finanţare a centurii suspendate a 1,5 miliarde de euro. Aceştia vor finanţarea în totalitate, retehnologizare şi modernizare“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Edilul-şef a declarat că preferă preluarea întregii centrale de către o companie privată şi nu soluţii separate de modernizare în sistemul de producţie şi distribuţie a agentului termic.

.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite