Scandalurile Cordunenilor se ţin lanţ la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele Cordunenilor este vehiculat şi în atacul cu cockteiluri Molotov la vila unui om de afaceri din Iaşi.

Unul dintre fraţii Corduneanu şi doi locotenenţi ai clanului au fost implicaţi în diferite scandaluri după ce au ieşit din Penitenciarul Gherla în luna martie. Cei trei sunt cercetaţi de poliţiştii de la Investigaţii Criminale pentru lovire sau ultraj contra bunelor moravuri. Ultimul dosar înregistrat este pe numele lui Marian Vasiliu, zis Kent, unul dintre locotenenţii clanului Corduneanu. Acesta s-ar fi certat şi s-ar fi bătut cu nişte rude. Ambele părţi au depus plângere la Poliţie pentru lovire, iar dosarul a fost preluat de Serviciul de Investigaţii Criminale.

„A fost vorba despre un conflict în familie. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire“, a spus scurt comisarul Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipiului. Silviu Gâtlan şi Bogdan Corduneanu au fost arestaţi după ce au fost implicaţi în scandaluri. Judecătorii au considerat că cei doi nu au respectat obligaţiile impuse de instanţă în momentul în care au fost eliberaţi.

Cercetaţi pentru ultraj
Gâtlan este cercetat într-un caz pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pe 15 iulie locotenentul clanului Corduneanu a făcut scandal într-un bar după ce a pierdut bani la jocurile de noroc.

În jurul orei 3.00, locotenentul Cordunenilor, a spart pahare şi o scrumieră şi a lovit aparatul electronic. La faţa locului a venit o echipă de agenţi de pază. Gâtlan ar fi scos un cuţit şi o rozetă şi a încercat să lovească agenţii de pază. În cele din urmă a fost reţinut şi ulterior arestat pentru 29 de zile. Interlopul mai este cercetat într-un dosar pentru lovire şi ultraj alături de Bogdan Corduneanu. Cel din urmă a fost rearestat pe 29 iunie, de Tribunalul Maramureş. Cei doi ar fi ameninţat şi lovit un ieşean. Numele Cordunenilor este vehiculat şi în atacul de la vila omului de afaceri Daniel Florescu.

Citiţi şi:

Iaşi: Clanul Corduneanu se regrupează pe Facebook după ce a scăpat de puşcărie (FOTO)

Iaşi: Membru al clanului Corduneanu arestat la Baia Mare

Acesta este parte vătămată în dosarul în care interlopii sunt judecaţi la Tribunalul Maramureş. În noaptea de luni spre marţi în curtea casei sale au fost aruncate trei sticle incendiare, care nu au produs distrugeri. Incidentul s-a petrecut chiar în ziua în care la Tribunalul Maramureş avea loc un nou termen în procesul Cordunenilor. Avocaţii acestora nu au putut fi contactaţi.

Interlopii îşi încordează muşchii pe Facebook

Membrii clanului Corduneanu, care au fost închişi un an şi două luni pentru spălare de bani, înşelăciune şi şantaj, s-au reunit pe site-ul Facebook. Cu numele lui Costel, Adrian şi Bogdan Corduneanu au apărut o serie de conturi pe reţeaua de socializare.

Capii grupării interlope apar în diferite ipostaze alături de prieteni sau de diferite vedete din ţară. Pe contul lui „Adrian Corduneanu“ sunt fotografii cu acesta şi cu fratele lui Costel, în faţa Sălii Polivalente din Iaşi. Cei doi şi amicii lor îşi încordează muşchii şi îşi arată tatuajele.

27 de persoane acuzate
Pe contul lui Bogdan Corduneanu sunt postate poze cu Andreea Bănică, şi câţiva cântăreţi de manele, printre care se numără şi Nicolae Guţă, Carmen Şerban şi Florin Salam. La începutul lunii iulie 2010, DIICOT Iaşi a trimis în judecată 27 de persoane din clanul Corduneanu. Printre cei acuzaţi de magistraţi se numără şi Constantin Corduneanu, fraţii săi Marian, Gheorghe, Adrian, Bogdan, Vasile şi sora, Petronela, dar şi apropiaţi ai clanului.

Citiţi şi:

Iaşi: Arestat după ce a pierdut la păcănele

O parte din membrii reţelei au fost arestaţi în ianuarie anul trecut. După un an şi două luni de închisoare, 12 persoane au fost puse în libertate pe 11 martie. Următorul termen al procesului  în care interlopii sunt judecaţi pentru spălare de bani, înşelăciune şi şantaj va fi la Baia Mare pe 18 august.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite