Scandal la Aeroportul din Iaşi. Aleşii judeţului cer capul directorului în schimbul votului pe investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea consilierilor judeţeni au cerut demisia directorul Aeroportului, Gheorghe Corjăuţanu, pe motiv că nu are o viziune clară pentru modernizarea aerogării şi nici nu corelează investiţiile proprii cu proiectul de 180 de milioane de euro. Aceştia ameninţă că nu vor aproba nici măcar bugetul Aeroportului pentru anul acesta dacă directorul nu demisionează.

Cererea aleşilor vine după ce în şedinţa anterioară de CJ, Corjăuţanu le-a cerut consilierilor să aprobe bugetul de venituri pentru a începe lucrări de peticire a pistei şi construcţia terminalului Schengen, în caz contrar exitând riscul de a se închide, aşa cum a constatat şi Autoritatea Aeronautică Civilă în urma unui audit.

Ultimatum de la Autoritateta Aeronautică pentru Aeroportul din Iaşi. Aerogara riscă să se închidă într-o lună

Consilierii au refuzat să voteze proiectele pe motiv că şeful aerogării i-a indus în eroare şi nu le-a prezentat studiul pe oportunitate pe care CJ a plătit 60.000 de euro şi care a fost finalizat.

Citeşte câţi directori s-au perindat la conducerea Aeroportului în ultimii ani

„Directorul nu are o viziune clară asupra proiectelor de modernizare a Aeroportului, dezinformează plenul CJ cu privire la controalele Autorităţii şi induce consilierii în eroare ameninţând că aeroportul se va închide. El se limitează la plata unor poliţe interne la Aeroport dând afară pe unii şi angajându-şi neamurile", a spus vehement vicepreşedintele CJ, Constantin Adăscăliţei.

Gropi şi maidanezi la Aeroportul din Iaşi

Consilierii au ameninţat că nu vor vota proiectele Aeroportului supuse dezbaterii în şedinţa extraordinară de astăzi.

„Consilierii pun beţe în roate la Aeroport pentru că o amânare a proiectului le-ar prinde bine pentru ca licitaţia să-I revină unui altuia", este de părere preşedintele CJ, Constantin Simirad.

Directorul a infirmat toate acuzaţiile aduse de consilieri.

image

„Este dreptul fiecăruia să ceară demisia. Consilierii şantajează plenul. Dacă îmi cere preşedintele CJ, îmi voi da demisia, nu la cererea consilierii, mai ales că sunt şi detaşat pe funcţie", a spus Gheorghe Corjăuţanu, directorul Aeroportului.

Cârpeli de 1,3 milioane de lei pentru pista şi gardul Aeroportului Iaşi

În şedinţa de astăzi, consilierii ar trebui să aprobe bugetul Aeroportului, în valoare de 7,6 milioane de lei, planul de investiţii care include peticirea de urgenţă a pistei, demararea investiţiei pentru terminalul Schengen şi însuşirea studiului de oportunitate pentru modernizarea Aeroportului.

„Urmările sunt foarte grave dacă nu se aprobă aceste proiecte. Nu pot să fac reparaţii la pistă, iar dacă Autoritatea aplică regulamentul cuvând cu cuvând ar putea închide Aeroportul la Iaşi“, a mai spus Corjăuţanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite