FOTO Rezultate la titularizare 2011 în Iaşi. Candidat cu 10: „Meseria asta nu o faci pentru bani, salariul este jignitor!“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii la un post titularizabil au aşteptat astăzi cu emoţie afişarea notelor. La final, pentru cei mai mulţi dintre ei rezultatele au fost dezamăgitoare.

Ora 21.20 Bucuroasă de nota obţinută este şi Alina Bondoc. Tânăra a susţinut examenul de titularizare la Educaţie Muzicală şi a obţinut nota 9,20.

„Subiectele au fost dificile, la unele lucruri chiar nu ne aşteptam, dar m-am descurcat pentru că aveam cunoştinţe din toţi anii de facultate. Rezultatul mă bucură. Sincer, mă aşteptam să iau o notă mai mică“, spune Alina Bondoc.

Deşi cu puţin peste nota de trecere, mândră de rezultat a fost şi Iustina Răţoi. Tânăra a obţinut 7,70 la proma de Limba Engleză. „Ţinând cont că este prima dată când dau examen de titularizare eu zic că este o notă care trebuie să mă mulţumească. Se putea şi mai bine, dar nu e rău nici aşa“, spune Iustina.

Ora 21.10 Printre candidaţi s-au numărat şi câteva persoane pe chipul cărora se putea citi fericirea. Este cazul Ionelei Panainte (36 de ani), care a obţinut nota10 la Biologie.

Susţine că rezultatul i-a răsplătit munca din facultate, de la masterat, dar şi din anii în care s-a aflat la catedră. În toată viaţa de student a avut o singură notă de 9, iar facultatea a terminat-o ca şefă de promoţie.

Pentru examenul de titularizare s-a pregătit mai tare cu nouă zile înainte de probă. „În perioada 2004-2007 am predat la şcoala din Focuri şi la Colegiul «Racoviţă». Apoi am făcut o pauză de câţiva ani şi am lucrat în sistemul sanitar. În ultimul semestru din acest an şcolar m-am întors la catedră, la Colegiul «Mihai Eminescu». Am luptat ca să obţin notă maximă“, spune Ionela Panainte.

La Biologie sunt două posturi titularizabile la care accede: la Andrieşeni şi la Ţibana, dar îl preferă pe ultimul. Recunoaşte cu strângere de inimă că salariul nu e mulţumitor, dar susţine că are vocaţie.

„Un salariu de 800 de lei pentru o persoană care şi-a luat examenele, licenţa, disertaţia cu 10 nu are cum să fie îndeajuns, este jignitor. Eu nu am ales învăţământul pentru venit, ci pentru vocaţia pe care o am. Provin dintr-o familie de cadre didactice. Mama, sora, cumnaţii şi mătuşele, toţi lucrează în învăţământ. Acum m-am întors şi eu, oaia rătăcită, la profesia de bază“, mai spune Ionela Panainte.

Ora 20.55 După mai bine de trei ore de aşteptat în căldură, candidaţii au putut consulta listele cu note. Pentru cei mai mulţi dintre ei, notele i-au dezamăgit.

„Este prima dată când am participat la titularizare şi recunosc că nu m-am pregătit foarte mult. Recunosc însă că mă aşteptam să iau măcar nota 7, dar am luat puţin sub 6. Chiar nu mă aşteptam să iau aşa puţin. Au fost foarte duri la corectură“, spune Mariana.

Ora 19.00 Rezultatele la titularizare au început să fie afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Cei care au aşteptat notele la centrele de examinare au aflat prin telefon că rezultatele sunt postate pe internet.

Vezi AICI notele la nivelul judeţului Iaşi.

image

La Iaşi, doi candidaţi au fost prinşi în timp ce încercau să copieze la proba scrisă şi au fost eliminaţi de la examenul de titularizare. Din cei 1.430 de candidaţi înscrişi au lipsit 193, iar 129 s-au retras din examen.

UPDATE Candidat la titularizare în Iaşi: „Mă tem că se vor răzbuna pe noi, viitorii profesori, pentru rezultatele dezastruoase de la Bac“ FOTOGALERIE

Iaşi: Zece candidaţi pe un loc pentru examenul de titularizare

Candidaţii la un post titularizabil scos la concurs de unităţile şcolare din Iaşi vor afla ce rezultate au obţinut. Dacă sunt nemulţumiţi pot depune contestaţii până la 19 iulie, la ora 17.00. Afişarea rezultatelor finale obţinute de candidaţi se va face pe 21 iulie.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ce notă ai luat la examen.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite