UPDATE Candidat la titularizare în Iaşi: „Mă tem că se vor răzbuna pe noi, viitorii profesori, pentru rezultatele dezastruoase de la Bac“ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La principalul centru de examinare din Iaşi, Colegiul „Octav Băncilă“, viitorii profesori sunt puşi să treacă printr-un filtru. Aceştia nu au voie să intre în sala de examen cu genţi, telefoane şi cărţi.

Ora 19.00 Doi candidaţi au fost prinşi în timp ce încercau să copieze şi au fost eliminaţi de la examenul de titularizare.

„Au fost 1.430 de candidaţi în evidenţele noastre, cu fişele în ordine. Au lipsit 193, iar 129 s-au retras, adică după o oră au părăsit sala de examen. Au fost şi doi candidaţi eliminaţi pentru tentativă de fraudă, unul de la Colegiul «I.C. Ştefănescu» şi unul de la Şcoala Normală «Vasile Lupu»", spune inspectorul Mihaela Apetroae.

Ora 12.00 Sistemul video de supraveghere pare să funcţioneze în cazul viitorilor profesori. Până la această oră, niciun candidat care susţine examenul de titularizare nu a fost prins copiind.

„Examenul se desfăşoară în cele mai bune condiţii. Nu s-a înregistrat niciun fel de incident până acum. Vom vedea la ora 14.00, când se finalizează proba scrisă, dacă în alte centre s-a sesizat vreo neregulă“, spune Liliana Romaniuc, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, aflată în inspecţie la Coelgiul „Octav Băncilă“.

Ora 11.00 Candidaţii la titularizare au început deja să părăsească examenul, la nici o oră de când au primit subiectele. Aceştia au renunţat să rezolve toate cerinţele şi s-au plâns că subiectele au fost foarte grele.

image

Andreea a ieşit după ce a expirat ora obligatorie de stat în sala de examen

„Am dat examen la Limba şi Literatura Română, pentru a doua oară. Nu cred că voi lua notă de trecere pentru că am scis doar la primul punct, unde a fost suboect de creaţie. Subiectele au fost foarte grele şi nu erau trecute în programă“, a spus Andreea, de 24 de ani.

Ora 10.30 La ora 10.10, subiectele la proba scrisă a examenului de titularizare au fost distribuite în săli. Candidaţii trebuie să stea minim o oră, iar dacă ies mai devreme sunt obligaţi să dea declaraţii pe propria răspundere.

Rezultate la titularizare 2011 în Iaşi. Profesorii sunt supravegheaţi cu camerele video de la Bac

Ora 9.30 Candidaţii la examenul de titularizare care s-au prezentat astăzi de la primele ore ale dimineţii la centrul de examinare „Octav Băncilă“ au avut o mare supriză. Aceştia au fost duşi într-un corp separat al instituţiei, au trecut printr-un filtru, unde au fost controlaţi la sânge şi şi-au lăsat într-o sală genţile, telefoanele şi cărţile.

image

Înainte de a intra în sală, candidaţi au renunţat la genţi, telefoane şi cărţi

Candidaţii au fost obligaţi să păstreze doar un pix, o sticlă cu apă şi buletinul pentru a intra în examen.

Iaşi: Zece candidaţi pe un loc pentru examenul de titularizare

Viitorii profesori şi-au înecat emoţiile în cafea şi ţigări şi au revizuit materia de examen chiar pe ultima sută de metri.„Am emoţii mari pentru că s-au obţinut rezultate dezastruoase la Bacalaureat şi mă tem că se vor răzbuna pe noi, viitorii profesori. Cred că noi vom fi cei penalizaţi“, a spus Mirabela Moscaliuc, o candidată de 22 de ani, absolventă a Facultăţii de Matematică de la Universitatea „A. I. Cuza“ din Iaşi.

image

Mulţi învăţau chiar şi pe ultima sută de metri

Tânăra a spus că a susţinut examenul de titularizare şi anul trecut, doar pentru a verifica atmosfera, doar că a picat. „Salariul este foarte mic pentru început, doar 700-800 de lei, dar în primii ani lucrez din plăcere“, a mai spus ieşeanca.

Iaşi: Candidat la titularizare: „Nu merită să înveţi atâta ca să fii profesor“

Inspectoratul Şcolar Judeţean scoate la concurs 1.616 locuri, din care 183 sunt titularizabile, respectiv 72 din mediul urban şi restul din mediul rural. Din posturile netitularizabile, 671 de posturi sunt scoase la concurs în mediul rural, iar 762 sunt în mediul rural.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite