Regizorul Stere Gulea a început filmările la „Sunt o babă comunistă“, după romanul unui scriitor din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stere Gulea, vorbind despre cazul „Moromete“, un alt stil cinematografic
Stere Gulea, vorbind despre cazul „Moromete“, un alt stil cinematografic

Romanul "Sunt o babă comunistă", al scriitorului Dan Lungu, a devenit subiect de film sub regia renumitului Stere Gulea. Filmările au debutat în această săptămână în studiourile MediaPro.

Romanul lui Dan Lungu, născut la Botoşani, a apărut la Editura Polirom şi a fost una din cele mai traduse cărţi din 2009. Filmul prezintă povestea Emiliei, interpretată de Luminiţa Gheorghiu, o femeie dintr-un oraş de provincie, care se pregăteşte pentru vizita fiicei sale, emigrată în Canada. Actorii Ana Ularu şi Marian Râlea întregesc familia Emiliei.

"Povestea filmului este despre o generaţie care s-a trezit marginalizată din cauza evenimentelor şi încearcă să înţeleagă ce s-a întâmplat şi de ce i s-a întâmplat acest lucru. E un amestec de încercări de a reînvia epoca cu realităţile dure ale prezentului“, a sintetizat Stere Gulea povestea  filmului.

Actriţa Luminiţa Gheorghiu a jucat sub îndrumarea lui Stere Gulea şi în „Moromeţii“. La filmul după romanul lui Dan Lungu va mai lucra şi Vivi Drăgan, director de imagine care a contribuit la pelicula realizată după cartea lui Marin Preda în 1985.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite