Proteste ale militarilor disponibilizaţi din Iaşi de Ziua Unirii. 150 de oameni au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele militare disponibilizate sau în retragere au ieşit în stradă de Ziua Unirii. Protestul a început la 12.30 în faţa Prefectuii Iaşi.

Ora 13.20: Cadrele militare sunt nemulţumite de faptul că Guvernul nu le respectă drepturile. „Umilinţele, bătaia de joc şi dispreţul cu care suntem trataţi ne scoate în stradă. Suntem militari, statul este obligat să ne respecte nişte drepturi. Ne-au luat până şi gradele“, a spus Marcel Hâncu, fost militar.

„Armata“ lui Cuza şi doamna „tricolor“ la Ziua Unirii de la Iaşi FOTOGALERIE

Liderul Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate, în rezervă a intrat în biroul prefectului Dragomir Tomaşeschi pentru a-şi transmite nemulţumirile şi revendicările. „Am ales Ziua Unirii pentru a reliefa simbolul solidarităţii societăţi civile care nu mai poate rezista. Guvernul nu a înţeles mesajul străzii. Poporul nu pleacă acasă până nu cade Guvernul“, a spus Dănuţ Moraru, liderul de sindicat.

Ora 12.50: Protestul cadrelor militare a fost perturbat de o femeie care, fiind în trecere în centrul oraşului, i-a luat apărarea şefului statului. Ieşeanca a început să ţipe la protestatari şi să cheme Poliţia. „Lăsati-l pe Băsescu să-şi termine mandatul. N-aveţi bani de băutură. Poliţia! Poliţia!“, a strigat femeia, după ce i-a huiduit pe protestatari.

Ora 12.40: În jur de 150 de cadre militare disponibilizate, în rezervă sau în retragere s-au adunat în faţa Instituţiei Prefectului pentru a protesta împotriva Guvernului. Acestea cer respectarea Constituţiei, alegeri anticipate şi solicită drepturile care li se cuvin. Ei sunt paşnici, au venit cu pancarte, steaguri şi urmează să se îndrepte spre sediul PDL.

Oficialii Guvernului, huiduiţi la Iaşi. Liderii opoziţiei nu au urcat pe scena din Piaţa Unirii, dar au făcut băi de mulţime UPDATE

În Piaţa Unirii, din cele 5.000 de persoane adunate în cursul dimineţii au mai rămas aproximativ 300. Din acestea, doar 20 protestează şi scandează lozinci împotriva Guvernului.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru cele mai noi informaţii în direct din Piaţa Unirii!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite