Proiecte pilot pentru parcările din Iaşi. Află ce visează edilii din birouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu ştiu exact câte locuri de parcare sunt amenajate în Iaşi, şefii Primăriei vin cu două idei pentru valorificarea spaţiilor deja amenajate în Capitala Moldovei.

Viceprimarul Marius Dangă vrea să solicite Consiliului Local, până la sfârşitul acestui an, ca într-o parcare cu plată din Iaşi să instaleze barieră şi sistem electronic de încasare.

"Dorim să eliminăm intervenţia umană şi să facem diferenţa între sumele obţinute într-o parcare unde există un sistem clasic de încasări şi cele adunate în parcarea inclusă în proiectul pilot. Dacă vom avea succes, vom introduce sistemul în toate parcările din oraş", a spus viceprimarul.

Acesta a precizat că cel mai devreme proiectul va fi pus în aplicare până la mijlocul anului viitor, pe 2012, investiţia nefiind inclusă în buget. Costurile pentru modernizări s-ar ridica la 100.000 de lei.

UPDATE Proiectul pentru parcarea subterană de lângă Teatrul Naţional stârneşte din nou controverse FOTO

Atenţie şoferi! Parcarea interzisă în faţa Palatului Culturii din Iaşi

Oficialul Primăriei ia în calcul şi introducerea, de-a lungul unui bulevard din Iaşi, de parcometre şi amenjarea în această zonă de parcări rezidenţiale. Deocamdată nu s-au ales zonele în care vor fi derulate cele două proiecte pilot, dar la începutul acestui an se lua în calcul parcarea din spatele SRI. Vezi AICI ce promiteau atunci oficialii Primăriei.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru  afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite