Premieră pentru parcările Primăriei din Iaşi: taxatorii, înlocuiţi cu sisteme automate de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Primăriei intră în rând cu lumea. Edilii vor cumpăra un sistem de taxare automată în parcarea din apropierea Poliţiei Rutiere în valoare de  80.645 de lei.

Parcări şi străzi din centrul Iaşiului, modernizate cu bani europeni

Reprezentanţii municipalităţii vor amenaja mai întâi două staţii cu bariere, la intrare şi ieşirea din parcare. „Şoferii vor deschide bariera după ce vor apăsa butonul de pe staţie, moment când li se eliberează şi un bon. La plecare, bonul se plăteşte la casa automată de plată şi după ce se scanează, se poate ieşi din parcare", a spus Letiţia Palaga, şefa Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat, din subordinea Primăriei. Casa automată de plată va valida patru tipuri de monezi, bancnote şi va accepta şi plata cu cardul.

Şoferii vor avea posibilitatea să facă şi abonamente, casa recunoscând cardurile de proximitate eliberate pentru aceştia. Investiţia va presupune şi sistem de evidenţă cu trei camere video a maşinilor care intră în parcare, a sumelor încasate şi a locurilor libere sau ocupate. Licitaţia în acest sens va fi organizată pe 30 ianuarie, astfel că sistemul de taxare automată va fi funcţional la sfârşitul primăverii.

Bătaie ca-n filme pentru un loc de parcare în centrul Iaşiului

Parcarea din spatele Serviciului Român de Informaţii Iaşi este prima din capitala Moldovei care va fi echipată cu un astfel de sistem automat de taxare şi ticketing. „Este o premieră la Iaşi. Noi administrăm 11 parcări în Iaşi. Parcarea va funcţiona non-stop. Dacă investiţia merită şi este prevedere bugetară, putem să achiziţionăm alte sisteme", a mai spus Palaga.

Cifră

80 de locuri de parcare. Atâtea spaţii sunt amenajate în spatele Serviciului Român de Informaţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite