Procesul fostului preşedinte al Camerei de Comerţ, amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Ţepoi
Magda Ţepoi

Dosarul Magdei Ţepoi, acuzată de deturnare de fonduri europene, a debutat cu o amânare.Curtea de Apel Iaşi a dat un nou termen pe 13 martie.

Procesul Magdei Ţepoi a durat marţi, 14 februarie, doar cinci minute. Avocaţii ieşencei au solicitat amânarea dosarului pentru că aveau un proces în altă localitate. Astfel, Curtea de Apel Iaşi a dat un nou termen pe 13 martie.

Magda Ţepoi, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a Regiunii Unu Nord Est (CCRUNE) a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în anul 2005 pentru că ar fi deturnat 133.000 de euro din fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului, banii ar reprezenta o parte din finanţarea unui proiect european cu fonduri nerambursabile, derulat în perioada 2003-2004. Judecătoria Iaşi a condamnat-o pe Magda Ţepoi, în 2008, la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, iar în 2010 Tribunalul a menţinut decizia. Fosta preşedintă a CCRUNE  a făcut recurs.

Citiţi şi:

Ieşeanca Magda Ţepoi a fost condamnată la 5 ani şi 6 luni de închisoare

Iaşi: Judecătorii o ţin în şah pe Magda Ţepoi

În luna iunie 2011 Curtea de Apel a considerat că nu era competentă Judecătoria Iaşi să ia o primă decizie în acest caz şi a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunal. Această instanţă a constatat că a fost  întrerupt cursul judecăţii în dosarul în Magdei Ţepoi şi a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În decembrie 2011 Curtea Supremă a trimis dosarul  din nou la Curtea de Apel Iaşi şi a decis ca această instanţă să judece recursul.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ştiri din Capitala Moldovei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite