EXCLUSIV! Premieră naţională: holograma lui Kogălniceanu, gazda turiştilor la Palatul Culturii din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Complexului Muzeal Moldova au recreat în premieră naţională o hologramă 3D a lui Mihail Kogălniceanu, care va fi redată în mărime naturală în muzeul memorial redescis de pe 12 februarie.

Holograme şi cafenele în Palatul Culturii

Acesta împreună cu Muzeul „Poni-Cernătescu", găzduite de Palatul Culturii, au fost închise în 2009 din cauza lucrărilor de consolidare şi restaurare a monumentului-simbol, iar acum au fost reamenajate complet.

La intrare în Muzeul „Mihai Kogălniceanu", holograma istoricului îi va întâmpina pe vizitatori. Un Mihail Kolgălniceanu 3D, în mărime naturală îi va salute pe turişti şi le va vorbi în limbajul epocii despre casa în care a trăit, activitatea sa şi evenimentele secolului al XIX-lea. „S-a făcut un soft special în Marea Britanie, iar un actor a înregistrat un text dat de noi. Kogălniceanu va vorbi intervale de câte două minute", a spus Lăcrăcmioara Stratulat, directorul complexului.

Turnul central al Palatului Culturii din Iaşi, tăiat de la finanţare (FOTOGALERIE)

Muzeul a fost complet refăcut. Specialiştii au amenajat salonul-oval unde toţi cei interesaţi vor putea organiza gratuit concerte, lansări de carte, audiţii musicale şi spectacole de teatru. Muzeul „Poni-Cernătescu" va conţine un laborator de chimie, unde profesorii îl vor putea folosi gratuit pentru ore. O altă noutate o constituie mina din secolul al XIX-lea, amenajată la subsolul muzeului, unde va fi expusă o colecţie de flori de mină, luminată prin fibre optice.

Ieşenii pot vizita gratuit cele două muzee doar pe 12 februarie. De pe 14 februarie, vizitatorii vor trebui să plătească bilete la intrare, în valoare de 8 lei de persoană. Pensionarii vor plăti 4 lei, grupurile de elevi, 2 lei, iar preşcolarii, veteranii de război şi persoanele cu dizabiltăţi vor beneficia de gratuitate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite