Poliţist dat afară din cauza Cordunenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrecerea cu unul din locotenenţii clanului Corduneanu, acuzaţi de înşelăciune, şantaj şi spălare de bani l-a costat pe un poliţist locul de muncă. Florin Baciu, din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, a rămas pe 1 septembrie fără serviciu.

Comisia de Disciplină din cadrul instituţiei a decis să-i fie desfăcut contractul de muncă agentului pentru „comportament incompatibil cu statutul de poliţist".Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie, Baciu a rămas fără loc de muncă din cauza membrilor clanului Corduneanu. Agentul de Poliţie ar fi petrecut luna trecută într-un bar cu Gabriel Maleş, unul dintre locoteneţii Cordunenilor.

Şi-a pierdut legitimaţia la chef

Conform aceloraşi surse, cei doi ar fi consumat băuturi alcoolice şi ar fi jucat la păcănele. După chef, poliţistul şi-a pierdut şi legitimaţia, însă şi-a recuperat-o ulterior. De isprava agentului au auzit şi şefii săi. Astfel, la nivelul IPJ a fost întrunit Consiliul de Disciplină. Pe 1 septembrie, reprezentanţii Inspectoratului au decis ca lui Florin Baciu să-i fie desfăcut contractul de muncă. Superiorii agentului au luat decizia în regim de urgenţă.

Citiţi şi:

Cordunenii dictează legea în Iaşi. Află ce interlopi mai au influenţă în oraş

Iaşi: Clanul Corduneanu se regrupează pe Facebook după ce a scăpat de puşcărie (FOTO)

"Am dispus cercetarea prealabilă în regim de urgenţă. Consiliul de Disciplină a decis destituirea lucrătorului din Poliţie, decizie pe care am semnat-o fără ezitare. Nu avem nevoie de astfel de oameni", a spus comisarul-şef Ioan Scripniciuc, şeful IPJ. „Ei sunt instruiţi tot timpul despre modul în care trebuie să se comporte la serviciu şi în timpul liber, ce anturaj să aibă şi aşa mai departe. Comportamentul lui a fost unul incompatibil cu statutul de poliţist", a continuat Scripniciuc.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Costel Corduneanu, de la medalii la cătuşe (VIDEO)

Poliţistul poate contesta în instanţă decizia Consiliului de Disciplină. În ciuda insistenţelor agentul Florin Baciu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere. Potrivit unor surse judiciare, atunci când membrii clanului Corduneanu au fost închişi în arestul Poliţiei, agenţii au avut de mai multe ori informaţii că interlopii deţin telefoane. La control însă mobilele nu au fost găsite.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite