Piesa lui Radu Afrim, în top la EuroArt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Sufletul. Puncte de veghere“ este unul dintre cele mai apreciate spectacole prezentate la Festivalul EuroArt, care se încheie în această seară.

Timp de opt zile, EuroArt, eveniment care a ajuns la cea de-a patra ediţie, le-a dat ieşenilor ocazia să urmărească spectacole de teatru la care cu greu ar putea avea acces.

Citeşte şi:

Actorii de la „Nottara“ joacă la Casa Studenţilor

Centrul Cultural pentru UNESCO vine la EuroArt

Teatrul de comedie se mută la Iaşi

„Am imprimat festivalului o tentă optimistă şi am adus la Iaşi o parte dintre cele mai bune comedii din ţară. Am dorit ca ieşenii să uite de tot ce este negru în viaţa lor, să vină la teatru şi să se deconecteze“, a explicat Adi Afteni, directorul EuroArt, eveniment care a avut un buget de 300.000 de lei. Principalul minus, spun organizatorii, a fost lipsa unei săli de spectacole suficient de încăpătoare.

„Îmi cer iertare faţă de toţi ieşenii care nu au reuşit să prindă un loc la festival“
, a adăugat Afteni.

Criticii de teatru spun că   EuroArt se încăpăţânează să rămână un festival de interes local şi nu este un eveniment care să stârnească interes şi reacţii pe plan naţional.

„Festivalul EuroArt a dat tot ce a putut, mai mult de atât este imposibil. Vorbim totuşi despre un eveniment cu buget mic. Nu poţi să ceri unui pitic să facă salturi de 1,9 metri când el poate sări doar 1,4 metri“,
a afirmat Bogdan Ulmu, regizor şi critic de teatru.

Criticul Oltiţa Cîntec spune că organizatorii evenimentului ar fi putut aduce trupe mult mai bune la Iaşi.

„Ar fi fost interesant dacă ar fi invitat trupe din străinătate, dar fiindcă este o perioadă mai grea din punct de vedere financiar ar fi putut aduce trupe mai bune din ţară.

Mi-a plăcut că au adus spectacolul lui Radu Afrim, dar nu mi-a plăcut că au fost companii de teatru care au participat cu câte două piese, când ar fi putut chema şi alţi invitaţi“,
a afirmat Oltiţa Cîntec.

Organizatorii promit că ediţia EuroArt de anul viitor va fi dedicată, de asemenea, comediei. „Şi anul viitor vom avea multă comedie. Vom încerca să aducem mai mult de opt spectacole, dar acest lucru este condiţionat şi de sălile pe care le avem în Iaşi“, a mai spus Adi Afteni.

Premieră cu actorii de la „Nottara“
În ultima seară a Euroart, actorii de la Teatrul „Nottara“ din Bucureşti vor juca în spectacolul „În piaţa Vladimir“. Piesa, cu actorii Luminiţa Gheorghiu şi Emil Hossu în rolurile principale, va începe la ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite