Pericolul nevăzut: ţurţuri-gigant sub streşinile blocurilor din Iaşi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţurţurii cresc sub streşinile blocurilor din Iaşi "impulsionaţi" de aburii emanaţi de centralele termice
Ţurţurii cresc sub streşinile blocurilor din Iaşi "impulsionaţi" de aburii emanaţi de centralele termice

În ciuda temperaturilor scăzute, gheaţa s-a acumulat în ţurţuri enormi, formaţi din cauza aburilor emanaţi de centralele termice de apartament. Proprietarii nu se arată interesaţi să-i îndepărteze, iar Poliţia Locală ameninţă cu amenzi. 

Pe faţadele a zeci de blocuri din Iaşi au apărut ţurţuri gigantici în ultimele zile, în ciuda temperaturilor foarte scăzute. Aburii evacuaţi de centralele termice de apartament au cauzat apariţia „pericolului din cer“.

Un ieşean a murit după ce i-a căzut un ţurţur în cap

Zăpada nu se topeşte la Iaşi. Meteorologii anunţă vreme caldă, ninsori şi ceaţă

Iaşiul blocat sub nămeţi. Ambuteiaje în centrul municipiului şi drumuri închise în tot judeţul

Pietonii care circulă pe trotuare riscă să fie loviţi din senin de bucăţile de gheaţă, imediat ce temperaturile vor ajunge la peste 0 grade Celsius. Responsabilitatea îndepărtării ţurţurile revine strict proprietarilor apartamentelor, care ar trebui să fie impulsionaţi de şefii asociaţiilor de proprietari.

Ţurţurii cresc sub streşinile blocurilor din Iaşi "impulsionaţi" de aburii emanaţi de centralele termice

„Poliţia Locală poate soma şi sancţiona persoanele care nu-şi curăţă proprietăţile de ţurţuri, conform unei Hotărâri de Consiliu Local din 2002. Amenzile sunt între 190 şi 370 de lei. Încă n-am luat măsuri în acest sens, dar dacă se mai topeşte zăpada, vom începe să dăm amenzi“, a spus Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Pompierii ieşeni spun că au primit mai multe apeluri în ultima perioadă pentru îndepărtarea ţurţurilor formaţi pe faţadele clădirilor din Iaşi.

"Sunt foarte multe solicitări, dar le putem da curs dacă avem maşini disponibile. Depinde mult şi de locaţie, dacă putem acţiona acolo cu scara mobilă. Le recomandăm, însă, proprietarilor de la ultimele etaje să rezolve problema singuri. Ar fi foarte simplu, ar putea să le lovească uşor cu o coadă de mătură“, a declarat Silvia Spiridon, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Rămâneţi pe iasi.adevarul.ro pentru a urmări activităţile de deszăpezire din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite