UPDATE Iaşiul blocat sub nămeţi. Ambuteiaje în centrul municipiului şi drumuri închise în tot judeţul FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii au făcut faţă cu greu căderilor de zăpada
Ieşenii au făcut faţă cu greu căderilor de zăpada

Căderile masive de zăpadă au blocat din nou oraşul. Ieşenii şi-au lăsat maşinile acasă şi au preferat că meargă prin zăpadă spre serviciu sau la şcoală, iar Poliţia le-a interzis şoferilor de TIR să intre şi să iasă din oraş, prin Bucium sau Păcurari.

Ora 13.30 Nămeţii au atins grosimi istorice, conform edililor. Reprezentaţii Primăriei spun că nivelul zăpezii, de 50 de centimetri, este cel mai ridicat din ultimii 25 de ani. „Nivelul de zăpadă este de 50 de centimetri, cel mai mare după 1986, când a fost de 44 de centimetri. Am început să scoatem zăpadă din oraş. Am mai avut probleme cu TIR-uri în Bucium care fac aprovizionare la magazine şi au tras pe artere secundare“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Ora 12.40 Pe trei sectoare de drum naţional sunt restricţii de circulaţie, maşinile care depăşest 3,5 tone nu au voie să intre pe tronsoanele dintre Ruginoasa şi Moţca, în Tomeşti şi spre Bucium. Totodată, 19 drumuri judeţene sunt închise.„Lucrăm cu toate utilajele pe drumurile declarate închise. Nu avem o problemă acută. Este posibil să mai avem blocaje spre judeţul Botoşani“, a spus Radu Judele, şeful de la Drumuri şi Poduri.

Ora 12.25 Vremea nefavorabilă ţine lacătul şi pe unităţile de învăţământ. În 34 de şcoli din mediul rural cursurile au fost suspendate, iar în alte 27 de unităţi orele sunt reduse.

VIDEO Haos în trafic. Autobuze îngheţate şi Aeroport închis la Iaşi UPDATE

Ora 10.20 Un echipaj al Poliţiei Rutiere se află la această oră în Bucium şi le interzice şoferilor cu maşini mari, de peste 3,5 tone, să iasă sau să intre din oraş. „Restricţiile vor rămâne atât timp cât situaţia o impune. Indiferent de starea maşinii şi cât de echipată este, nu urcă niciun autovehicul de peste 3,5 tone“, a spus Mădălin Ţăranu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Ambulanţe ieşene blocate în nămeţi. Doi copii aşteaptă de câteva ore să fie salvaţi

Ora 9.25 Un autobuz care venea dinspre Păcurari a rămas blocat pe strada Petru Poni. Călătorii au fost nevoiţi să coboare din mijlocul de transport în comun defect şi să aştepte un altul.

Ieşenii au făcut faţă cu greu căderilor de zăpada

Ora 9.20 Şi traficul feroviar are de suferit. Trenurile care circulă pe traseul Galaţi-Iaşi şi Iaşi-Mărăşeşti au fost anulate din cauza timpului nefavorabil. De asemenea, pe traseul Buzău-Iaşi (prin Tecuci) circulaţia este restricţionată, automotoarele fiind interzise din cauză că ninge viscolit.

Ungureanu despre deszăpezirea de la Iaşi: „Sper ca primarul Nichita să se ridice la înălţimea ieşenilor mei“

Ora 9.15 Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi spun că au alertat pompierii şi pe cei de la drumuri pentru a-i debloca pe şoferii înzăpeziţi.

„Avem o ambulanţă la Scânteia care nu poate înainta. Solicitarea a fost făcută la ora 6.30. I-am chemat pe cei de la drumuri să vină cu un plug pentru că altfel nu putem ajunge la caz. Am chemat şi pompierii, ar trebui să se rezolve situaţia. Au mai fost câteva maşini blocate pe timpul nopţii, dar s-a rezolvat“, spune Radu Calistru, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

Aglomeraţie în Podu Roş

Ora 9.00 O ambulanţă plecată după un copil la Scânteia a rămas înzăpezită.

Ora 8.50 Pe străzile din Iaşi se circulă cu dificultate. „Din Păcurari până la Biblioteca Centrală Universitară am făcut 25 de minute. Autobuzul patina. Cred că voi ajunge într-o oră la serviciu, în Tudor. În 10 minute am înaintat 5 metri. Unii oameni au coborât din autobuz“, a spus un călător aflat într-un autobuz al RATP.

Ora 7.40 Iaşiul este din nou sub asediul nămeţilor. Echipaje ale Poliţiei Rutiere au stat luni noaptea la intrările din oraş din Bucium şi Păcurari şi nu le-au permis şoferilor de TIR-uri să-şi continue drumul pentru a nu rămâne înzăpeziţi. 

Ninge abundent la Iaşi. Stratul de zăpadă creşte ameninţător FOTO

Situaţia din judeţ este dramatică. Şefii de la Drumuri şi Poduri au decis să închidă 12 tronsoane de drumuri judeţene din cauza nămăţilor de peste un metru. ''Nu mai facem faţă. Viscoleşte şi ninge încontinuu. Am scos la stradă 24 de utilaje, dar se fac suluri de zăpadă şi se înfundă drumurile foarte repede'', au spus reprezentanţii de la Drumuri şi Poduri.

Vreme geroasă şi ninsori în Moldova. Prognoza meteo pe următoarele trei zile

Cele 12 drumuri închise sunt Belceşti-Scobinţi, Sticlărie-Sireţel, Grozeşti-Bohotin, Ţuţora-Prisecani, Scânteia-Şcheia-Ipatele, Româneşti-Podu Iloaiei, Popeşti-Mădârjac, Bleceşti-Coarnele Caprei-Focuri, Mironeasa-limita judeţ Vaslui, Ciurea-Tomeşti-Holboca, Tomeşti-Ţuţora, Holboca-Bosia-Ungheni.

Şi în municipiu, edilii au fost depăşiţi de situaţie. Şoferii  care s-au aventurat să se urce la volanul maşinilor personale stau în coloană zeci de minute din cauza ambuteiajelor care se formează pe principalele artere. ''Se circulă rău. Este ambuteiaj de la Fundaţtie la UMF'', a spus şoferul Andrei S. Şi pe pasarela Bucium coonducătorii circulă bară la bară. Coada de maşini se întinde din Podu Roş până la mijlocul pasarei.

Rămâneţi pe iasi.adevarul.ro pentru a urmări cum se acţionează pentru deszăpezire.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite