Ninge abundent la Iaşi. Stratul de zăpadă creşte ameninţător FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsoarea s-a întors în forţă la Iaşi luni, 13 februarie
Ninsoarea s-a întors în forţă la Iaşi luni, 13 februarie

Ieşenii circulă tot mai greu pe trotuarele prost deszăpezite de Primărie în cursul săptămânii trecute.

Ora 20.30 Primarul Gheorghe Nichita a convocat în această seară Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a-i mobiliza pe directorii din subordine. Edilii au dat asigurări că utilajele Primăriei vor interveni pe străzile oraşului toată noaptea în special pe arterele principale şi la intrările în instituţiile publice. Costurile deszăpezirii sunt însă destul de ridicate. 200.000 de lei cheltuie Primăria din bani publici pentru a curăţa străzile de zăpadă în 24 de ore, folosind 100 de muncitori şi 25 de utilaje.

„Am făcut o trecere în revistă a tuturor utilajelor şi a personalului implicat în activitatea de deszăpezire. Avem echipamentele necesare, dar avem şi costuri destul de importante, de aproape 200.000 de lei pe zi. Avem la ora asta 40 de utilaje la stradă, din care 26 sunt închiriate. Firmele au oamenii în şomaj şi preferă să-i aducă să lucreze la Primărie, noi le obligăm să le furnizăm motorina necesară“, a spus primarul Gheorghe Nichita. 

Ora 17.55: Străzile din oraş sunt acoperite cu zăpadă frământată, iar şoferii circulă cu greutate. „Am trecut pe bulevardul Socola pe la ora 17.45 şi am văzut un singur utilaj, care mergea cu lama ridicată, deşi este strat mare de zăpadă pe şosea“, a spus Alin Stoica, şofer.

Circulaţie îngreunată în Copou

Ora 17.40 Conform reprezentanţilor societăţii Citadin, utilajele de deszăpezire au fost scoase în opt zone din Iaşi. Zăpada este îndepărtată cu prioritate pe traseele Elena Doamna-Independenţei-Copou-strada Palat-bulevardul Ştefan cel Mare, rond Agronomie-Aleea Sadoveanu, Târgu Cucu-Fundaţie, Nicolina-CUG, Alexandru cel Bun, Păcurari, Socola-Ţuţora-Splaiuri şi Tătăraşi.

Vreme geroasă şi ninsori în Moldova. Prognoza meteo pe următoarele trei zile

„Am scos la stradă toate utilajele, plus maşini de la firmele ALDP, Euroconstruct, Mecon şi Com-Beton. Deocamdată se curăţă zăpada cu lama, urmând ca mai târziu să dăm şi cu materiale antiderapante“, au spus reprezentanţii Citadin.

Ora 17.00 Utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzile Iaşiului abia la orele după-amiezii, deşi ninsoarea cade încă de la 12.00. O parte dintre locuitorii oraşului s-au mobilizat şi au început să îndepărteze stratul consistent de zăpadă depus pe trotuare. Oficialii Citadin spun că au scos pe străzile din oraş 56 de maşini care acţionează pentru îndepărtarea zăpezii.

Ninsoarea s-a întors în forţă la Iaşi luni, 13 februarie

Unii tineri profită de zăpada proaspătă şi se distrează împreună cu prietenii. În acelaşi timp, pietonii se supun unui risc, deocamdată nu foarte periculos. Ţurţurii de gheaţă "cresc" sub streşinile clădirilor şi riscă să ajungă la dimensiuni gigantice.

Ţurţurii de gheaţă "cresc" ameninţător sub ştreşinele clădirilor din Iaşi

Rămâneţi pe iasi.adevarul.ro pentru a urmări cum se acţionează pentru deszăpezire.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite