Patru judecătoare din Iaşi au fost programate deja la audieri la DNA UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru magistraţi din cadrul Tribunalului Iaşi vor fi audiaţi de procurorii DNA Iaşi. Maria Samoil, Mirela Anton, Adriana Stoienel şi Carmen Dascălu au fost chemate de procurori să dea explicaţii într-un dosar de corupţie.

Ora 13.30 La sediul DNA a mai venit un notar care are cabinet lângă Tribunalul Iaşi.

Ora 12.12 Magistraţii de la Tribunalul Iaşi au venit din nou la audieri la sediul DNA.

Ora 9.30 Cele patru judecătoare au venit la sediul DNA la ora 8.00 şi au stat într-o maşină. După jumătate de oră au plecat fără să fie audiate de către procurori.

„Ne aflăm în procedura de aducere la cunoştinţă a învinuirii. Nu vă pot da alte detalii“, spune Sorin Călin, procuror şef al DNA Iaşi.

Ora 6.05 Alături de cele patru judecătoare procurorii i-au chemat la declaraţii, pe 17 septembrie, şi pe câţiva  funcţionari de la Oficiului de Cadastru şi Publicitatea Imobiliară. Însă, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, o parte dintre cei citaţi au fost reprogramaţi pentru o dată ulterioară. În acelaşi dosar vor fi audiate la DNA, în perioada următoare, şi Cristina Vleanu, preşedinta Curţii de Apel Iaşi, judecătoarea Claudia Mocanu, din cadrul Judecătoriei Iaşi, avocata Doina Stupariu şi notara Iulia Păduraru.

Preşedintele Curţii de Apel Iaşi şi alţi cinci judecători, chemaţi la DNA

Procurorii anticorupţie cercetează modul în care au fost soluţionate mai multe dosare intentate împotriva Oficiului de Cadastru şi Publicitatea Imobiliară.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, mai mulţi ieşeni ar fi reuşit să-şi intabuleze terenurile cu ajutorul instanţelor de judecată, deşi nu ar fi avut actele tocmai în regulă. În acest dosar procurorii cercetează peste 30 de persoane.

Scandal în justiţie. O judecătoare din Iaşi a fost suspendată din funcţie

Iaşi: Avocaţii agasaţi de o judecătoare ca să-i împrumute bani (Interceptări)

Acesta nu este primul scandal în care sunt implicaţi judecătorii sau procurorii ieşeni. Trafic de influenţă, luare de mită, neglijenţă în serviciu, primire de foloase necuvenite, conflict de interese sau fals în declaraţii sunt doar câteva dintre infracţiunile pentru care sunt cercetaţi, au fost judecaţi sau condamnaţi magistraţi din Iaşi.

Iaşiul, tumoarea justiţiei române

Judecătoare şpăgară, din nou acasă după un an şi jumătate de carceră

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite