Iaşi: Pasajul pietonal de la Hala Centrală, finalizat abia peste un an (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii din Primărie au dat asigurări că şantierul de la Hala Centrală, deschis încă din 2007, va fi finalizat în vara anului viitor, atunci când ieşenii vor putea traversa pasajul pietonal.

Craterul de la Hală, enigmă pentru ieşeni

Iaşi: Bani publici îngropaţi în hăul de la Hala Centrală

Muncitorii firmei Conest lucrează la acoperirea pasajului subteran, iar din luna iunie societatea Martin Rose va executa lucrările la liniile de tramvai pe strada Anastasie Panu. Şoferii vor putea circula în condiţii normale pe bulevard abia din luna octombrie, edilii promiţând ca de Sărbătorile Iaşiului să fie permis accesul auto.

image

„Suntem în faza finală de acoperire a pasajului. Montăm planşeul peste pasaj. Anul acesta vom reface căile de rulare. Vom începe lucrările de finisaje în interiorul pasajului. În interiorul ruinelor, vom avea o cafenea, librărie, zone comerciale şi un muzeu şi pardoseli de gresie şi parchet", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

image

Ieşenii vor putea vedea în interiorul vestigiilor istorice cafenele, un mic muzeu şi buticuri cu articole de artizanat. Ruinele vor fi acoperite cu un tavan false cu ventilaţie şi vor fi iluminate arhitectural.

image

Primăria a scos din bugetul propriu 4 milioane de euro pentru lucrările de la Hala Centrală. Pasajul va avea patru căi de acces, dinspre străzile Sf. Lazăr, Anastasie Panu şi dinspre Piaţă. Acestea vor fi prevăzute cu scări fixe şi rulante. În pasaj vor fi spaţii comerciale pe o suprafaţă totală de 700 de metri pătraţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite