Iaşi: Bani publici îngropaţi în hăul de la Hala Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Bani publici îngropaţi în hăul de la Hala Centrală
Iaşi: Bani publici îngropaţi în hăul de la Hala Centrală

Peste 15 milioane de lei, fără TVA, ar mai trebui pentru lucrările de la veşnicul şantier. Cea mai mare parte din sumă va fi alocată către firma care execută pasajul pietonal de pe strada A.Panu.

Citeşte şi:

Şantiere nesfârşite din împrumuturi

Ieşenii vor mai avea de aşteptat până când vor circula în condiţii normale pe strada Anastasie Panu. După ce au demarat lucrări de refacere a pieţei şi esplanadei de la Hala Centrală în 2000, în timpul mandatului lui Constantin Simirad, reprezentanţii municipalităţii şi-au dat seama că încă mai au de intervenit în zonă.

Practic, după ce s-au făcut lucrări de aproape 10 milioane de lei în şantierul de la Hală, aleşii locali vor mai lua în discuţie un proiect ce vizează noi indicatori tehnico-economici pentru lucrări. Potrivit acestui document, în zonă ar mai fi necesare intervenţii de peste 3,5 milioane de euro, fără TVA, care presupun atât finalizarea pasajului pietonal cu lucrări la structura de rezistenţă, dar şi intervenţii la hidroizolaţia pieţei, refacerea căii de rulare şi amenajarea pasajului.

„Trebuie refăcută hidroizolaţia, am înţeles că de la început erau probleme. Este nevoie să decapăm toată piaţa din faţa Halei Centrale“, a afirmat viceprimarul Gabriel Grigore. Pentru aceste lucrări sunt necesare în jur de 2 milioane de lei, iar alte 5 milioane de lei sunt estimate pentru amenajarea viitorului pasaj.

Cea mai mare parte din sumă revine firmei Conest

Cele mai importante lucrări, de peste 8 milioane de lei, sunt necesare pentru structura de rezistenţă a viitorului pasaj pietonal. „Lucrările la structura de rezistenţă vor fi date către Conest în baza contractului, iar celelalte vor fi scoase la licitaţie“, a spus Dumitru Tomorug, director în cadrul Primăriei.

Acesta a precizat că până la sfârşitul anului speră ca pasajul la care se lucrează de aproape trei ani să fie acoperit. În concluzie, firma Conest, care a lucrat şi la piaţa de la Hala Centrală unde hidroizolaţia deja a cedat va primi de la Primărie cele mai mari sume fără licitaţie. „La târgurile organizate pe esplanadă, s-au înfipt piloni şi au perforat hidroizolaţia, însă nu putem şti exact care este locul prin caer se infiltrează apa. Lucrarea a fost perfectă, iar probleme au apărut abia în urmă cu doi ani”, a spus Constantin Orhei, directorul firmei Conest.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite