Paranghelie ţigănească în mijlocul unui cimitir din Paşcani. Romii au încins grătar lângă mormânt VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pomană ţigănească în cimitir FOTO: newspascani.com
Pomană ţigănească în cimitir FOTO: newspascani.com

Rromii veniţi din Lunca, localitate din vecinătatea municipiului Paşcani, au încins ieri, 20 aprilie, un grătar chiar în mijlocul cimitirului din oraş. Pomana ţigănească a fost întreruptă de un echipaj al Poliţiei Locale.

Meşteşugarii rromi din toată ţara au făcut spectacol la Iaşi

Căldărarii au făcut pomană ţigănească cu grătare, mici, bere şi voie bună în cimitirul bisericii „Înălţarea Domnului“ din Paşcani. Aceştia au întins o masă lângă mormântul bulibaşei Grafian Cojocaru, decedat în luna ianuarie, au încins un grătar şi au dat de pomană credincioşilor care au trecut prin cimitir. Oamenii au povestit că obişnuiesc frecvent să facă grătar la căpătâiul rudei decedate, după tradiţie. Aceştia spun că petrec lângă morţi pentru că fumul ajunge până la ei şi astfel se hrănesc.

Grătar în mijlocul cimitirului

Festinul nu a ţinut prea mult. Un echipaj al Poliţiei Locale le-a tăiat cheful căldărarilor. Agenţii de poliţie le-au spus să strângă grătarul şi să-şi pomenească ruda în mod civilizat.

„Am venit să dăm de pomană pentru tatăl nostru, era un om foarte bun, a fost bulibaşă atâţia ani.  Am mai dat de pomană, ştie şi preotul, am mai făcut grătar în cimitir, nu este pentru prima dată", a declarat pentru news.pascani.com Franţ Cojocaru, unul dintre cei zece copiii ai bulibaşei.

Citeşte şi:

FOTO Cel mai bogat ţigan din Moldova are o avere de 7 milioane de euro. Vezi aici despre cine este vorba!

Nuntă ţigănească lângă Iaşi. Bulibaşa Ferdinand Stănescu îşi mărită fata FOTO

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite