Iaşi: Palestinienii care au sechestrat un taximetrist din nou în faţa judecătorilor (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palestinienii au fost aduşi pe rând la Parchet
Palestinienii au fost aduşi pe rând la Parchet

Magistraţii Tribunalului Iaşi vor judeca astăzi recursul la propunerea de arestare prevenitivă în cazul celor doi palestinieni care au sechestrat vineri un taximetrist şi au încercat să jefuiaască o casă de schimb valutar.

Ora 14.14Remzi Kilani (22 de ani), unul dintre palestinienii care au sechestrat vineri seară un taximetrist şi au încercat să jefuiască o casă de schimb valutar, ar fi spus anchetatorilor că nu ştia ceea ce face din cauză că a fumat o ţigară cu marijuana. 

Apoi, acesta ar fi luat împreună cu Mihai Apostol, cel care l-ar fi invitat în ţară, şi cu Hani Bara (23 de ani), student la Arhitectură, taxiul spre Cetăţuia. „Cea de-a treia persoană le-ar fi indicat taximetristul şi din spusele lor tot amicul le-ar fi făcut rost de cagule",  a precizat Liviu Bran, avocatul celor doi palestinieni. La Cetăţuia cei trei l-au băgat pe taximetrist în portbagaj, iar palestinienii susţin că victima nu a opus rezistenţă.

Arestaţi pentru 29 de zile

Cei doi tineri le-au declarat anchetatorilor că, atunci când au ajuns la Gară, au văzut Poliţia, dar tot amicul lor, Mihai Apostol, le-ar fi pus cagulele pe cap şi i-a trimis la casa de schimb valutar. 

Judecătoria Iaşi a decis sâmbătă să-i aresteze pe cei doi pentru 29 de zile, dar aceştia au făcut recurs. Acesta trebuia să fie judecat astăzi la Tribunalul Iaşi, dar din cauză că lipsea traducătorul s-a amânat pentru miercuri. Poliţiştii îl caută pe cel de-al treilea autor al tentativei de jaf.

Ora 8.10 Remzi Kilani (22 de ani),  şi Hani Bara (23 de ani) vor încerca astăzi la amiază să-i convingă pe judecători să dispună cercetarea lor în stare de libertate.

Palestinienii au luat vineri seară un taxi din zona Zimbru şi l-au rugat pe şofer să îi ducă la Mănăstirea Cetăţuia. Însă aici cei doi tineri l-au legat fedeleş pe taximetrist, l-au băgat în portbagaj şi au plecat spre zona Gării.

Citiţi şi:

Iaşi: Palestinienii care au sechestrat un taximetrist au fost arestaţi

Iaşi: VIDEO Doi palestinieni reţinuţi după ce au sechestrat un taximetrist şi l-au băgat în portbagaj (UPDATE)

Împreună cu o altă persoană au încercat să jefuiască o casă de schimb valutar. Însă au fost prinşi în flagrant de poliţişti. Anchetatorii i-au reţinut pe cei doi palestinieni şi continuă cercetările pentru a găsi şi cea de-a treia persoană.

Kilani şi Bara au susţinut că aveau nevoie de bani şi din acest motiv au încercat să jefuiască o casă de schimb valutar. Mai mult, aceştia au susţinut că au furat taxiul doar pentru a-şi asigura fuga de la locul faptei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite