Iaşi: VIDEO Doi palestinieni reţinuţi după ce au sechestrat un taximetrist şi l-au băgat în portbagaj (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palestinienii au ajuns pe rând la Parchet
Palestinienii au ajuns pe rând la Parchet

Acesta a fost lovit şi sechestrat în maşină, atacatorii având intenţia de a jefui, ulterior, o casă de schimb valutar.

Ora 17.24 Cei doi palestinieni au fost duşi la Judecătoria Iaşi cu propunere de arestare preventivă. Procesul a început la ora 17.00, după ce la sediul instanţei a ajuns şi un translator.

Ora 13.55 Şoferul taxiului, în momentul în care a fost salvat de poliţişti: „M-au luat cu maşina şi m-au obligat... Nu ştiu cine, acum o jumătate de oră, o oră. Nu sunt rănit...“.

Vezi mai jos imagini cu acţiunea oamenilor legii

Ora 12.50 Reprezentanţi ai firmei de taximetrie Eurotaxi la care este angajat şoferul răpit spun că nu le vine nici acum să creadă ce s-a întâmplat: „Şoferul m-a rugat să nu cometez incidentul. Încă sunt în şoc. Este un şofer de-al nostru şi nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Taximetriştii nu au nicio siguranţă“, a spus un reprezentant al firmei de taximetrie. Potrivit acestuia, victima nu ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale după incident.

Ora 12.30 Potrivit polţiştilor, „două persoane mascate, care purtau mănuşi chirurgicale, au fost prinse în flagrant de poliţiştii din Iaşi în momentul în care încercau să comită o tâlhărie la o casă de schimb valutar. Acestea sunt suspectate că pentru a se deplasa la locul faptei au folosit un taximetru pe care l-au obţinut prin imobilizarea şoferului şi introducerea acestuia în portbagajul maşinii.

Aseară, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale i-au prins în flagrant pe K. Renzi, de 22 ani, cetăţean palestinian şi B.Hami, de 23 ani, cetăţean palestinian şi român care, împreună cu o a treia persoană rămasă neidentificată au intrat la un schimb valutar din Iaşi, unde au încercat să spargă uşa încăperii în care se afla operatoarea şi casa de bani, pentru a lua sumele de bani existente.

Citeşte şi:

Iaşi: Răpit şi aruncat în portbagaj, în urma unei confuzii

„Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi tentativă la tâlhărie urmând ca la data de 11 decembrie a.c., să fie prezentaţi la Judecătoriei Iaşi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ.

Ora 11.00 Un taximetrist ieşean a fost atacat ieri seară de trei bărbaţi, doi dintre aceştia fiind cetăţeni de origine palestiniană. Conform primelor cercetări, cei trei intenţionau să dea o spargere la casa de schimb valutar de pe Strada Gării, de la blocul Topaz.

Palestinienii au fost aduşi pe rând la Parchet

Înainte de a face acest lucru, ei au sechestrat conducătorul auto. „Se fac deocamdată cercetări. Cei doi au fost reţinuţi pentru infracţiunile de lipsire de libertate, tâlhărie şi tentativă de tâlhărie", a declarat subcomisarul Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Pentru moment poliţiştii lucrează la identificarea celei de-a treia persoane implicate în agresarea taximetristului.

Infractorii nu au mai avut timp să jefuiască casa de schimb valutar, deoarece au fost prinşi în flagrant de către poliţiştii de la la Serviciul de Investigaţii Criminale. Cei doi cetăţeni palestinieni vor fi aduşi  la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Cea de-a treia persoană urmează să fie identificată şi audiată ulterior.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite