Orele critice în traficul haotic din Iaşi. Primăria dă vina pe şoferi, dar intră în prelungiri cu şantierele din oraş FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Haos în traficul din Iaşi
Haos în traficul din Iaşi

Şoferii sau călătorii RATP riscă să stea minute bune blocaţi în trafic, între orele 7.30-8.20 şi 9.00-9.30. Vezi ce pregătesc oficialii ieşeni pentru sărbătorile oraşului şi cât mai prelungesc şantierele din tot oraşul.

Primele zile din anul şcolar au adus în prim plan nebunia de pe şoselele din oraş. Oficialii Primăriei susţin senini că nu şantierele din oraş sunt principalul motiv pentru coşmarul din trafic, ci numărul mare de maşini.

Haos în traficul din Iaşi

"Am cronometrat un traseu fără şantiere. Din Piaţa CUG până în Podu Roş se fac circa 25 de minute, iar din Podu Roş până la Agronomie alte 12 minute, dar prin Sărărie, în intervalul orar 7.30- 8.07. Ceea ce arată că nu şantierele sunt cele care îngreunează circulaţia. Podu Roş este o intersecţie foarte aglomerată, dinspre Nicolina spre Centru circulă maşini pe trei benzi", a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Începe coşmarul la Iaşi din 17 septembrie. Ce vă aşteaptă de mâine dimineaţă pe străzi!

Călătorii RATP şi şoferii sunt nemulţumiţi deoarece din CUG până în Copou fac dimineaţa în jur de 50 de minute, în condiţiile în care acest traseu era parcurs în jumătate de oră atunci când nu existau şantierele de pe Independenţei şi de la Fundaţie.

Atenţie, şoferi! Veţi fi luaţi la întrebări în trafic de cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri

Oficialii Primăriei Iaşi au trecut în revistă şi şantierele deschise în cele mai aglomerate zone din municipiu şi au anunţat termenele de finalizare a lucrărilor:

- Aleea Sadoveanu (spre Breazu)- 20 octomrbie, cu tot cu refacerea trotuarelor, cu excepţia a trei puncte;

- Mihai Costăchescu (Copou- în faţa sediului ApaVital)- 17 octombrie;

- Strada Pogor- 15 octombrie;

-Strada Lascăr Catargi vor începe lucrările la 1 octombrie. Vor fi executate pe trei tronsoane, termenul de finalizare fiind 15 noiembrie;

- Pasajul de la Fundaţie- sfârşitul anului 2013;

- Bulevardul Independenţei- în primăvara lui 2013:

- stada Păcurari- începutul lui 2013;

- strada Elena Doamnei- termen de finalizare la 15 noiembrie pe sensul de coborâre spre Bucşinescu şi la înlocuirea şinei de tramvai;

- strada Vasile Alecsandri- termen de finalizare 15 noiembrie;

- bulevardul Ştefan cel Mare- începutul lui 2013;

- strada Sarmisegetuza se va asfalta până pe 5 octombrie, aici urmând să fie amenajate parcuri de distracţie de Sărbătorile Iaşiului. Esplanada de la Hala Centrală, aflată în pline lucrări de modernizare, nu va mai găzdui în acest an târgurile de blănuri şi festivalurile de toamnă. Comercianţii vor fi mutaţi doar pe strada Costache Negri, în spatele Halei Centrale.

Cele mai multe proiecte ale Primăriei Iaşi pe bani europeni au intrat în prelungiri. Vezi AICI până când pot fi tergiversate

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite