"Strategie" în Primăria Iaşi: cum un şantier care trebuia să dureze câteva săptămâni va încurca traficul cel puţin jumătate de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantier pe 14 Decembrie
Şantier pe 14 Decembrie

Lipsa de comunicare şi de termene clare pentru gropile săptate la tot pasul în Iaşi poate fi analizată în cazul străzilor Vasile Alecsandri şi 14 decembrie 1989, tronsonul care asigura accesul rapid între Bulevardul Ştefan cel Mare şi Independeţei.

În a doua parte a lunii iunie 2012 pe bulevardul Ştefan cel Mare, la intersecţia cu 14 decembrie 1989, au fost montate garduri. Astfel, şoferii nu mai pot de atunci să tranziteze zona pentru a ajunge mai uşor spre Bulevardul Independenţei.

Lucrările sunt executate de firmele contractate de ApaVital pentru a schimba conductele de apă şi canalizare, iar mai apoi, Citadin urma să asflateze tronsonul printr-un proiect european al Primăriei. La acea dată, viceprimarul Mihai Chirica declara: "Am fost informaţi de Poliţia Rutieră că ApaVital şi constructorul angajat de ei au început lucrări  de schimbare a reţelei de canalizare pe strada Vasile Alecsandri şi pe strada 14 decembrie. Noi le-am dat avizul din martie 2012. Lucrările vor dura până pe 16 iulie. Au fost instituite reglementări cu indicatoare rutiere pe care le puteţi vedea la faţa locului". Imagini de la începutul şantierului vezi AICI

La începutul lunii august, acelaşi edil din Palatul Roznovanu spunea: "Lucrările celor de la ApaVital au ajuns în dreptul fostei librării de vizavi de Select. Vom termina în zonă într-o lună, aici luăm în calcul şi asfaltarea pe care trebuie să o facă Citadin pe cele două străzi". Mai multe afli AICI

Revoluţie în trafic la Iaşi! Trei soluţii pentru una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş

Vineri, 24 august, viceprimarul Mihai Chirica venea cu un nou termen, de data asta halucinant: noiembrie 2012. "Până pe 14 septembrie au termen cei de la ApaVital să termine de schimbat conductele, iar noi vrem să finalizăm asflatarea până la sfârşitul lunii noiembrie", a anunţat Chirica. 

Practic, şoferii trebuie să-şi ia gândul de la a mai putea intra pe cele două străzi în următoarele trei luni.

Străzile-tranşee din Iaşi blocate pentru conductele de apă

Că centrul Iaşiului va fi un şantier de Sărbătoarea "Sf. Parascheva" a confirmat şi  primarul Gheorghe Nichita, care anunţa că dorea ca transformarea pietonalului Ştefan cel Mare să fie terminată până în octombrie, pe tronsonul din faţa Catedralei Mitropolitane până la intersecţia cu I.C. Brătianu.

Centrul Iaşiului, interzis maşinilor. Piaţetă pietonală din granit în locul celui mai circulat bulevard VIDEO

Vineri, edilul-şef şi-a nuanţat declaraţia spunând că spera ca măcar tronsonul până la intersecţia cu strada Colonel Langa să fie terminat şi că lucrările vor fi sistate în timpul sărbătorilor. 

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite