Străzile-tranşee din Iaşi blocate pentru conductele de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările vor afecta artere principale din municipiu precum Păcurari, Copou, Lascăr Catargi sau Codrescu.

Cel mai amplu proiect de modernizare a reţelei de apă a început din luna august la Iaşi. Timp de un an, ieşenii vor trebui să suporte întreruperi dese de apă potabilă, circulaţie rutieră restricţionată şi tranşee în Păcurari, Copou, Centru şi zona Ciric.

Investiţia de 17,3 milioane de lei constă în înlocuirea conductelor de aducţiune de apă, 5.800 de metri în total, dar şi în devierea unor părţi din sistemele de aducţiune mai vechi de 50 de ani. Lucrările fac parte dintr-o investiţie europeană de 142 de milioane de euro care prevede reabilitatea şi extinderea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi. Într-o primă etapă, vor fi afectate 16 străzi din municipiu, urmând şi extinderea sistemului de canalizare.

Muncitorii firmei Hidroconstrucţia Bucureşti au început lucrările luna trecută în Copou, iar până în iulie 2012 urmează a fi schimbate peste 1.400 de metri de ţevi pe străzile Costăchescu, Gheorghe Asachi, Codrescu şi Lascăr Catargi. „Am realizat o subtraversare pe Copou pentru a face legătura între Aurora şi Rezervoare Mijlociu şi pentru a nu afecta liniile de tramvai“, a spus Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al Apavital. Utilajele au intrat şi pe bulevardul Carol care, împreună cu strada Aurora, va scăpa de şantier în martie 2012.

image

1.400 de metri de conducte noi în Păcurari

În cartierul Păcurari, strada Petru Poni va fi în şantier în perioada ianuarie-noiembrie 2012, iar pe strada Păcurari vor fi înlocuite peste 1.400 de metri de ţeavă timp de un an, din luna decembrie. În zona centrală a oraşului, strada Ghica Vodă va fi cea mai afectată de lucrări, unde 407 metri de conducte vor fi schimbate în perioada februarie-iulie 2012.

Şi strada Pantelimon va fi în tranşee în perioada ianuarie-mai 2012, iar străzile Stihii şi Golia, până în martie anul viitor. În cartierul rezidenţial Green Park, muncitorii vor trebui să devieze toate conductele. „Conducta magistrală traversează o zonă de proprietăţi private din cartierul Green Park. Având în vedere că în viitor accesul la conductă în caz de avarie va fi restricţionat, dacă nu chiar imposibil, s-a impus devierea traseului conductei pe domeniul public al Consiliului Local“, au spus reprezentanţii Apavital.

Aceştia susţin că lucrările nu vor afecta traficul rutier. „Poliţia Rutieră va asigura restricţionările rutiere şi stabilirea rutelor ocolitoare în situaţia în care se impune. Majoritatea lucrărilor nu va impune asemenea restricţii“, a precizat Răzvan Manolache.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite