O singură firmă vrea să ofere consultanţă Primăriei Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea VMB Partners a fost singura care a depus ofertă la invitaţia de participare lansată de municipalitatea ieşeană pentru consultanţă financiară în contractarea creditului de peste 51 de milioane de euro.

Firma care a asigurat consultanţă pentru contractarea în 2007 a creditului de la Banca Dexia de 200 de milioane de lei  s-a înscris din nou la selecţia organizată pe 18 iunie la Primăria Iaşi. „VMB Partners împreună cu Ţucă Zbârcea &Asociaţii au depus o ofertă la invitaţia de participare. Vineri vom mai avea o nouă întâlnire pentru a discuta partea financiară a ofertei", a spus Cosmin Coman, directorul Primăriei.

Citeşte şi:

Încă un credit gigant pe numele oraşului

Şefii Primăriei Iaşi mai vor încă un credit de 50 de milioane de euro

Acesta a explicat că firma de consultanţă va avea un onorariu în funcţie de varianta de împrumut pe care o propune. În 2007, pentru creditul de 200 de milioane de lei pe care firma de consultanţă l-a intermediat de la Banca Dexia se vorbea de un venit pentru VMB Partners care ajungea la un milion de lei.

Consilierii locali au votat în această lună un nou credit de peste 50 de milioane de euro. Banii sunt necesari pentru derularea a 18 proiecte de investiţii, dintre care 12 sunt cu fonduri europene ce ar necesita în jur de 30 de milioane de euro pentru co-finanţare. Cel mai probabil, banii vor putea fi folosiţi abia anul viitor. În ultimii doi ani, şefii Primăriei au cheltuit banii din Dexia pe mai multe lucrări de investiţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite