Şefii Primăriei Iaşi mai vor încă un credit de 50 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Gheorghe Nichita a anunţat astăzi că municipalitata a început procedurile pentru a contracta încă un împrumut de 50 de milioane de euro. Pe pagina de internet a instituţiei publice a fost postat un anunţ de participare

După ce au tocat în ultimii doi ani banii din împrumutul Dexia, de 200 de milioane de lei, şefii Primăriei au făcut primul pas pentru a contracta un nou credit. Pe site-ul Primăriei Iaşi a fost postat un anunţ de participare pentru o firmă de consultanţă financiară care să ofere municipalităţii cele mai bune soluţii de contractare a unui împrumut.

„Bugetul local este în declin, avem nevoie de bani pentru co-finanţarea proiectelor europene, în jur de 30 de milioane de euro, şi pentru a continua proiectele de investiţii demarate. Banii vor fi returnaţi în 10-25 de ani de la bugetul local“, a anunţat Nichita.

Citeşte şi:

Aleşii ieşeni au uitat pe ce au cheltuit banii din creditul Dexia

Acesta a precizat că săptămâna viitoare va fi finalizată lista cu proiectele pentru care este necesar împrumutul şi va fi organizată o şedinţă extraordinară. Nichita nu a precizat care este valoarea estimată a serviciilor de consultanţă financiară.  Firmele interesate pot depune ofertele până pe 18 iunie.

Printre proiectele pentru care municipalitatea vrea să îndatoreze bugetul local se numără refacerea unor porţiuni de şine de tramvai, pasajul de la Hala Centrală, finalizarea lucrărilor din Tătăraşi , dar şi cumpărarea a 50 de autobuze.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite