Micuţii fotbalişti ieşeni se antrenează lângă o stână cu oi (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juniorii ieşeni care fac fotbal pe baza „Abator" se pregătesc în nişte condiţii rudimentare.  Performanţa este mai mult o noţiune pe un terenul tare şi denivelat, fără garduri şi cu o stână aflată în vecinătate.

Situată lângă Aerodromul Iaşi, baza de pregătire „Abator" este locul unde s-au pregătit în perioada junioratului toţi marii fotbalişti pe care i-a dat Iaşiul, cum ar fi Vasile Iordache, Daniel Pancu şi Adrian Cristea.

Mai citiţi:

Iaşi: Leonid Antohi: „Sportul este în groapă" (INTERVIU)

Fotbalist batjocorit de Poli Iaşi, transferat la liderul Ligii 1

„Baza aceasta este aici din 1961, pe vremea CSMS Iaşi şi a regretatului descoperitor de talente Mişu Bârzan. În prezent, aici fac fotbal toate cluburile de juniori din oraş, cum ar fi Politehnica, Liceul cu Program Sportiv, Noua Generaţie, Luceafărul şi cele private. Însă la ce condiţii avem, ne mirăm că mai vin copii să înveţe fotbal", a declarat Marian Moldovan (foto jos), antrenor federal care pregăteşte la Poli Iaşi grupa de copii născuţi în 1992.

image

Pământ în loc de gazon

Baza de pregătire se află în subordinea Primăriei Iaşi şi dispune de un teren de joc unde au loc săptămânal meciurile a patru echipe de juniori şi una de rugby. Cunoscut drept stadionul Tineretului, acesta nu prea are garduri şi nici iarbă, fiind o bucată de pământ bătătorit şi cu denivelări.

image

La acesta se adaugă un teren de zgură acoperit pe jumătate cu mărăcini şi un teren mai mic de antrenament pe care se poate juca mai mult iarna din cauză că în restul anului pământul este mlăştinos.

Piesa de rezistenţă o reprezintă însă stâna care se află gard în gard cu terenul de joc. „Vara le spun copiilor să nu respire adânc din cauza mirosului cumplit care vine de la oi. Este inadmisibil să ai o stână lângă o bază sportivă", a indicat Marian Moldovan.

image

Stâna este situată chiar lângă unul din terenurile de antrenament...

image
image

... şi nu duce lipsă de oi...

image
image

... sau de câini

image

Dincolo de gard începe adevăratul dezastru...

image

... doar că gardurile lipsesc şi ele

image

Bani pentru polo în loc de fotbal

Tinerii fotbalişti s-au resemnat cu aceste condiţii. „Ne-ar place să fie terenul mai drept, duşurile ceva mai bune, să avem nişte garduri pe margine şi să nu mai fie mirosul acesta crunt", a spus unul din juniorii de la Poli Iaşi.

image

Antrenorii au alte motive de îngrijorare. „Cu 2 milioane de euro, aici s-ar putea face o bază cu şapte terenuri ce ar rivaliza cu cea a lui Hagi. Primăria a aprobat anul trecut 2 milioane de lei, dar investiţia a fost anulată din cauza crizei", a explicat Moldovan.

image

Aici ar trebui să fie tribunele Stadionului Tineretului

„Acum stăm cu spaimă că pe strada Aviaţiei nr. 1, adică la adresa bazei sportive, Guvernul a aprobat construcţia unui bazin olimpic de polo", a precizat Dorel Stafie, antrenor la Noua Generaţie Iaşi.

image

Gardurile bazei sportive nu arată mai bine nici înspre strada Aviaţiei

Reprezentanţii Primăriei spun că nu se pune problema demolării bazei sportive. „Spaţiul unde se va face bazinul nu este ocupat de un teren de joc", a spus Letiţia Palaga, şef la Direcţia de Patrimoniu din Primăria Iaşi.

image

Pe spaţiul unde se doreşte construirea bazinului de polo se află în prezent vechile tribune de la Stadionul Constructorul

Citeşte aici cum a fost demolat ilegal Stadionul Constructorul

Edilii au indicat totuşi că nu vor fi îmbunătăţite condiţiile de antrenament de la baza „Abator“ din cauză că nu există fonduri de investiţie pentru anul în curs.

Pentru ultimele informaţii din Iaşi daţi click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite