Proiectul privind ansamblul Palas, amânat pentru după Paşte UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă de Consiliu Local
Şedinţă de Consiliu Local

Proiectul de hotărâre gândit de şefii Primăriei Iaşi  pentru a reglementa afacerea Palas a fost amânat pentru o altă şedinţă organizată după Sărbătorile Pascale.

Ora 10.10 Aleşii locali PDL au susţinut că nu au avut timp să studieze proiectul de hotărâre adus, miercuri dimineaţă, în formă finală în mape şi au votat amânarea lui pentru după perioada Sărbătorilor Pascale.

Şedinţă publică trecută la secret de Primăria Iaşi pentru a discuta „anomaliile“ din afacerea Palas

Ora 8.00 Asta în ciuda faptului că, fiind un proiect care priveşte patrimoniul public al municipiului, ar avea nevoie de 2/3 din voturile aleşilor locali, adică minim 18 din 27.

Reprezentanţii USL deţin 15 mandate în forul local, iar PDL, restul până la 27. Este cert că aleşii USL vor susţine în totalitate, fără rezerve, proiectul impus de şeful Primăriei, Gheorghe Nichita, preşedintele PSD Iaşi.

Afacerea Palas, 7 ani de ilegalitate

Totul se va juca în jurul voturilor PDL, doar un singur reprezentant al acestui partid, Sorin Ionescu, a anunţat că nu va susţine propunerea.

Afacerea Palas, ilegală definitiv şi irevocabil

În plus, alţi doi consilieri din partea PDL, Ionel Agrigoroaei şi Gabriel Surdu, vor vota, cel mai probabil, în favoarea propunerii de trecere în domeniul privat al municipiului a terenului pe care sunt deja ridicate clădirile din cadrul ansamblului Palas. Este de aşteptat ca opţiunea lor de vot să-i influenţeze pe colegii de partid mai puţin cunoscuţi sau vocali în Consiliul Local Iaşi.

Tupeu incredibil în afacerea Palas: primarul de Iaşi propune readoptarea în Consiliul Local a unei hotărâri decretate ilegală

„Investiţia de la Palas a fost aprobată în 2004 de un consiliu, iar revenirea nu pune plenul într-o lumină favorabilă. Cine mai are încredere să investească în Iaşi dacă ne schimbăm poziţia", a spus Gabriel Surdu, liderul grupului consilierilor locali PDL.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite