Mărturia copilului din Iaşi lăsat fără o mână de un proiectil: „Nu am crezut că o să explodeze“ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Plugariu, adolescentul mutilat de explozia unui proiectil
Vasile Plugariu, adolescentul mutilat de explozia unui proiectil

Vasile Plugariu (15 ani), adolescentul din Bălţaţi care a fost grav rănit în explozie de pe 23 martie a povestit că a vrut să se joace cu proiectilul, dar că nu ştia ce pericol îl aştepta.

Adolescentul care şi-a pierdut mâna dreaptă şi a suferit răni grave la stângă a povestit cu lux de amănunte cum s-a petrecut nenorocirea de pe 23 martie, când un proiectil pe care l-a găsit pe câmp a explodat.

Vasile Plugariu şi colegul Ştefan Florea au plecat de la ultimele ore, iar în drumul spre casă atenţia le-a fost atrasă un obiect metalic. Adolescenţii au vrut să se joace cu bomba, fără să ştie ce pericol îi pândeşte.

Băiatul nu mai ţine minte însă ce s-a întâmplat după explozie.

Băiatul din Iaşi mutilat de un proiectil petrece Paştele acasă

 „Veneam acasă şi prietenul meu a găsit o bucată de metal pe marginea şanţului şi eu i-am cerut să-mi dea şi mie ca să văd ce e. Bomba a avut un vârf de metal care a fost găurit, am băgat degetul în gaura aia ca să-i scot pământul, am ciocănit-o de asfalt de vreo două ori până a căzut. Mi-am dat seama că e o bombă, dar n-am crezut că va exploda. Cam asta a fost. Prietenul meu mi-a zis că apoi au venit nişte oameni acolo şi au sunat ei la Salvare", povesteşte Vasile Plugariu.

Ionela Plugariu, mama băiatului mutilat de un proiectil care a explodat

Băiatul a suferit două operaţii chirurgicale şi va mai avea nevoie de încă una. A putut merge acasă în perioada Sărbătorilor Pascale pentru a sta cu familia.

Băiatul din Iaşi mutilat de un proiectil are „sindromul membrului fantomă“

Puștiul din Iași care a detonat un proiectil este internat la Terapie Intensivă FOTO

Mama băiatului, Ionela Plugariu, a trecut prin moment de groază când şi-a văzut copilul în urma exploziei.

„Casa era goală fără Vasile, el e mai vessel, mai iute, nu are stare. Mi-e greu şi mie, nu am mai trecut prin aşa ceva, trebuie să mă obişnuiesc. Permanent i-am spus să meargă liniştit, să fie atent, dar aşa a fost să se întâmple", spune Ionela Plugariu.

Operaţie-maraton pentru băieţii răniţi de explozia unui proiectil. Au schije, arsuri şi multe plăgi FOTOGALERIE

FOTO Joc periculos lângă Târgu Frumos. Doi copii în stare gravă, după explozia unui proiectil UPDATE

Incidentul în care cei doi elevi ai şcolii din Valea Oilor au fost răniţi s-a petrecut pe un câmp. Adolescenţii au chiulit de la ultimele două ore, iar în drum spre casă au găsit un proiectil din al Doilea Război Mondial pe care l-au trântit de asfalt. Cei doi le-au mărturisit medicilor că nu au realizat cât de periculos este proiectilul şi au vrut să-l deschidă din curiozitate.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite