FOTO Joc periculos lângă Târgu Frumos. Doi copii în stare gravă, după explozia unui proiectil UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiectil a explodat vineri la prânz în localitatea ieşeană Valea Oilor, de lângă oraşul Târgu Frumos. Doi adolescenţi se zbat între viaţă şi moarte. Ei au chiulit de la şcoală, iar în drum spre casă s-au jucat cu un proiectil. 

Ora 17.05: Unul dintre băieţii răniţi a fost deja operat de medicii de la Spitalul „Sf. Maria“ din Iaşi. Celălalt băiat este în continuare în sala de operaţie. El este în comă indusă şi medicii încearcă tot posibilul să-i salveze viaţa. VEZI AICI cum decurge operatia

Ora 14.19 Vasile Plugariu (15 ani) şi Ştefan Florea (16 ani) sunt elevi în clasa a VII- a la şcoala din Valea Oilor. Cei doi elevi ar fi trebuit să ajungă cu microbuzul şcolar acasă. „Au fost la şcoală dimineaţă, dar apoi au plecat. Microbuzul pleacă la 13.20 de la şcoală. Ei au chiulit la ultima oră şi au mers pe jos. Cei doi elevi au absenţe, dar toate sunt motivate pentru că fac parte din familii cu o situaţie materială precară şi îşi ajută rudele la muncile câmpului. Singura noastră vină poate fi ca nu i-am legat cu catuşele de bănci", a declarat Daniel Murzeanu, dirigintele elevilor.

Ora 13.30 Potrivit primarului din Bălţaţi, cei doi copii ar fi trebuit să se afle la şcoală. Incidentul s-a produs la un kilometru de şcoala din comună. Cea mai apropiată casă este situată la aproximativ 400 de metri de locul în care s-a produs explozia.

image

Ora 13.00: Cei doi băieţi de 15 ani au fost preluaţi de elicopterul SMURD şi duşi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Sf. Maria". Starea acestora este foarte gravă. „Unul are traumă abdominală, evisceraţie şi amputaţie mână, iar al doilea, traumă la ambele picioare“, a spus medicul Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD.

Ora 12.50: Prefectul Iaşiului face apel către locuitorii judeţului să anunţe imediat autorităţile dacă găsesc muniţie rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. „Este o tragedie. Fac un apel către cetăţeni să alerteze autorităţile imediat ce găsesc muniţie. Acolo a fost linia frontului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial“, a declarat prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Iaşi: 43 de proiectile funcţionale descoperite în localitatea Budăi

Ora 12.45: Primarul comunei Bălţaţi, din care face parte satul Valea Oilor, crede că proiectilul a fost scos la iveală în timpul arăturilor din toamnă. „În zonă sunt multe proiectile. Bănuiesc că a fost scos din pământ în timpul arăturii de toamnă şi nu l-a văzut nimeni până acum. Nenorocirea este că l-au găsit cei doi copii şi s-au jucat cu el. I-au dat foc“, a spus Vasile Aştefanei, primarul din Bălţaţi.

Cei doi băieţi veneau dinspre satul Valea Oilor spre Podişu, când au văzut un proiectil pe arătură. L-au luat, i-au dat foc şi a explodat. „Unul dintre copii are laba unei mâini amputate de suflul exploziei, iar celălalt este mai grav rănit. Are răni în zona stomacului“, a mai spus edilul.

Citeşte şi: VIDEO Explozie violentă într-un bloc din Iaşi: 16 apartamente distruse UPDATE

Proiectile abandonate, descoperite în curtea Colegiului Naţional „Costache Negruzzi“

Edilul, care este la locul tragediei, spune că unul din băieţi a rămas fără un braţ, iar celălat este mai grav rănit în zona abdomenului, motiv pentru care a venit elicopterul să-l preia.

Ora 12.40:  Cei doi tineri au vârste de 15 ani. Aceştia au plecat de acasă, pe câmp, acolo unde se afla şi proiectilul, la o distanţă de 500 de metri de cea mai apropiată casă. Incidentul a avut loc în satul Valea Oilor, din comuna Bălţaţi. „La faţa locului, s-a deplasat o ambulanţă şi elicopterul de la Iaşi. Starea copiilor este gravă. Nu ştim nimic despre proiectil până nu se cercetează zona de pirotehnişti“, a spus Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU.

Ora 12.20 Proiectilul a explodat lângă doi copii care au fost grav răniţi. Unul dintre ei a rămas fără o mână, iar al doilea copil a fost găsit eviscerat. „Proiectilul a explodat în satul Valea Oilor, la ieşirea spre Popeşti. Doi copii au fost răniţi“, au spus reprezentanţii ISU.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite