Băiatul din Iaşi mutilat de un proiectil petrece Paştele acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Plugariu (15 ani), adolescentul din Bălţaţi care a fost grav rănit în explozia de pe 23 martie, şi-a petrecut Sărbătorile Pascale cu familia, acasă. Băiatul a primit bilet de învoire de la medici până săptămâna viitoare.

Adolescentul care şi-a pierdut mâna dreaptă şi a suferit răni grave la stânga în urma exploziei unui proiectil a fost lăsat de medici să meargă acasă şi să sărbătorească Paştele cu cei dragi.

Băiatul va reveni la spital săptămâna viitoare pentru că are nevoie de o a treia intervenţie chirurgicală şi de punerea unei proteze la mâna dreaptă.

Băiatul din Iaşi mutilat de un proiectil are „sindromul membrului fantomă“

Puștiul din Iași care a detonat un proiectil este internat la Terapie Intensivă FOTO

„Pacientul a fost externat în baza unui bilet de învoire chiar înainte de Paşte. El va reveni la spital zilele următoare pentru că mai are nevoie de o operaţie şi de protezare. I s-au dat pansamente de aici, este stabil şi a fost lăsat să plece acasă ca să petreacă sărbătorile cu familia. Când se va întoarce, chirurgii plasticieni vor stabili tipul de proteză de care are nevoie pacientul", spune doctorul Elena hanganu, purtătoruld e cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta maria" din Iaşi.

Operaţie-maraton pentru băieţii răniţi de explozia unui proiectil. Au schije, arsuri şi multe plăgi FOTOGALERIE

FOTO Joc periculos lângă Târgu Frumos. Doi copii în stare gravă, după explozia unui proiectil UPDATE

În explozie a mai fost rănit un băiat, Ştefan Florea, însă acesta a fost externat cu câteva săptămâni înainte pentru că rănile nu erau atât de severe.

Incidentul în care cei doi elevi ai şcolii din Valea Oilor au fost răniţi s-a petrecut pe un câmp. Adolescenţii au chiulit de la ultimele două ore, iar în drum spre casă au găsit un proiectil din al Doilea Război Mondial pe care l-au trântit de asfalt. Cei doi le-au mărturisit medicilor că nu au realizat cât de periculos este proiectilul şi au vrut să-l deschidă din curiozitate.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite