Un magistrat al Judecătoriei Iaşi a fost reţinut de DNA pentru luare de mită (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Angela Ungureanu a fost ridicată vineri după-amiază de procurorii din cadrul DNA Iaşi şi a fost dusă la audieri. Aceasta este cercetată pentru luare de mită şi a fost reţinută pentru 24 de ore.

Ora 23.42 Avocata Natalia Moşneguţu susţine că judecătoarea Angela Ungureanu a fost reţinută pe nedrept. „Pracatic avocatura şi nu am fost convinsă până acum , mai mult ca niciodată, că a fost reţinută fără motiv. Nu este vorba despre un pericol public. Nu se pretinde altceva, decât ceea ce a pretins şi denunţătoarea, un împrumut. Clienta mea nu a condiţionat nimic, nu a promis decât că va restitui împrumutul la 15 aprilie în acest an, pentru că nu poate mai devreme. Am convingerea că această persoană este lezată şi distrusă ca şi profesionist, ca şi mamă ca şi soţie, printr-o neînţelegere sau o înţelegere greşită a gestului făcut de denunţătoare, care a prezentat parchetului o formă diferită", a susţinut avocata Natalia Moşneguţu.

Aceasta precizează că denunţătoarea recunoaşte că este vorba despre un împrumut "Recunoaşte şi ea că a fost un împrumut, recunoaşte că îi trebuia restituită suma, dar pretinde că în schimbul  banior trebuia să motiveze o hotărâre, care era motivată cu mult timp în urmă. Amândouă susţin că este vorba de un împrumut. Numai dumneaei (n.r. denunţătoarea) poate să explice de ce a făcut denunţ. Motivarea ordonanţei de începere a urmăririi penale este în acelaşi sens, că a solicitat un împrumut,  dar se pretinde că trebuia să motiveze o hotărâre, ori motivarea era făcută cu mult înainte", a adăugat avocata Angelei Ungureanu.

Procurorii DNA au făcut flagrantul la sediu Judecătoriei Iaşi- Secţia Civilă, acolo unde lucrează judecătoarea.

Acesta este al doilea caz, în două luni, în care un magistrat de la instanţele ieşene a fost reţinut pentru fapte de corupţie. Georgeta Buliga, fosta preşedintă a Curţii de Apel Iaşi a fost arestată pentru că ar fi pretins bani de la un bărbat, în schimbul unei hotărâri favorabile. Magistratul a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Ora 23. 29 Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, avocata i-ar fi dat 2.500 de lei judecătoarei pentru a motiva o hotărâre pronunţată în luna noiembrie. Pe de altă parte judecătoarea susţine că este vorba despre un împrumut. Potrivit avocatei Angelei Ungureanu şi denunţătoarea afirmă că i-a împrumutat banii magistratului.

Ora  23.20 Denunţul a fost făcut de o avocată din Baroul Iaşi. Aceasta este audiată de procurorii DNA Iaşi.

Ora 20.31  Angela Ungureanu ar fi pretins 2.500 de lei mită. Judecătoarea a fost reţinută pentru 24 de ore şi dusă în arestul Poliţiei. Mâine va fi dusă la Curtea de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Ora 22.12 Magistratul este reprezentat de avocata Natalia Moşneguţu.

Ora 22.00 Angela Ungureanu pare a fi unul dintre cei mai săraci magistraţi din cadrul Judecătoriei Iaşi. 

În declaraţia de avere din 2009, aflată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, Angela Ungureanu nu a trecut niciun bun. Aceasta nu are terenuri, case, maşini, conturi în bancă, dar nici datorii. Mai mult, ar locui într-un apartament din cartierul Nicolina, cu chirie.  În declaraţia din 2009 magistratul menţionează ca a încasat un venit anual de 88.603 lei, iar în cea din 2008 peste 90.000 de lei din sporuri şi salarii.

 Ora 21.30 Magistratul a fost săltat de procurori după ce i-a fost organizat flagrantul. Anchetatorii au descins la Judecătoria Iaşi vineri, în jurul orei 15.00.

Iaşi: Proces cu miză de 650.000 de euro judecat de Georgeta Buliga ajunge la CEDO

Update: Judecătorul Curţii de Apel Iaşi a primit mita în flori

Iaşi: Judecătoarea care a primit mită în buchetul de flori are conturi bancare grase şi acţiuni la mai multe societăţi de investiţii financiare din ţară

Judecătoarea Angela Ungureanu este la audieri în sediul DNA. Aceasta era magistrat în cadrul Secţiei Civile şi avea peste 20 de ani de experienţă. "A fost organizat un flagrant la sediul Judecătoriei Iaşi, în jurul orei 15.00. Magistratul vizat a fost doamna Angela Ungureanu. Nu ştiu foarte multe detalii", a declarat Daniel Mirăuţă, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi.

Vom reveni cu amănunte. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite