Ieşeanca Luminiţa Solcan, cea care l-a ucis pe preotul francez Roger, s-a întors acasă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Solcan a fost transferată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni Grajduri
Luminiţa Solcan a fost transferată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni Grajduri

Luminiţa Solcan (42 de ani), cea  care l-a ucis în 2005 pe liderul Comunităţii Ecumenice din Taize, a fost adusă, vieri seară, în ţară. Ieşeanca va fi internată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni Grajduri (judeţul Iaşi).

Ora 13.10 Luminiţa Solcan a fost adusă la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni Grajduri în jurul orei 02.00. Aceasta este sub tratament şi urmează ca medicii unităţii să o evalueze.

Ieşeanca are mai multe colege de salon.

Ora 12.00 "A fost colegă cu fiica mea. Era o fată cuminte şi învăţa bine. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea. Am auzit că a fost adusă în ţară. Dacă s-ar întoarce acasă nu m-aş simţi în siguranţă", a declarat Păunica Munteanu, o vecină a Luminiţei Solcan.

Ora 04.50 Luminiţa Zamfira Solcan, asasina preotului francez Roger, s-a întors acasă după şapte ani. Femeia care a stat internată într-un ospiciu din Franţa a fost adusă, vineri seară, în România şi a  fost transferată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni Grajduri.

image

Click pe colaj pentru mai multe imagini cu Luminiţa Solcan

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au recunoscut hotărârile luate de autorităţile franceze, în luna aprilie, şi au dispus ca Luminiţa Zamfira Solcan să execute măsurile de siguranţă în ţară. „Dispune transferarea făptuitoarei Solcan Luminiţa, aflată în Spitalul Chartreuse din Dijon din data de 12 noiembrie 2007, într-un institut medical de specialitate pentru tratarea condamnaţilor cu tulburări psihice, institut ce va fi desemnat de către Direcţia Sanitară a Judeţului Iaşi, în vederea continuării executării măsurii de siguranţă a internării medicale până la însănătoşire", se arată în sentinţa Curţii de Apel Bucureşti.Magistraţii au dispus ca Ministerul de Justiţie şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative să se ocupe de preluarea Luminiţei Solcan.

Iaşi: Vecinii asasinei Luminiţa Solcan: „Era nefericită din cauza singurătăţii"

 Ieşeanca l-a înjunghiat, pe 16 august 2005, pe părintele Roger, fondatorul Comunităţii Ecumenice din Taize. Preotul a murit, iar românca a fost imobilizată de către martori. Femeia a fost internată la centrul Chartreuse din Dijon, după ce s-a stabilit că avea o serie de afecţiuni psihice.

În iunie 2011, ieşeanca a formulat o cerere de extrădare, care a fost aprobată de autorităţile franceze şi a ajuns pe masa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi. Aceştia au dispus extrădarea. În noiembrie 2011, Curtea Supremă a considerat că instanţa din Iaşi nu era competentă şi a casat sentinţa. Procesul a fost reluat la Curtea de Apel Bucureşti.

Amănunte şocante despre incidentul din Franţa în care ieşeanca Luminiţa Solcan, asasina preotului francez Roger, a fost înjunghiată (UPDATE)

Procesul asasinei părintelui Roger se reia de la zero

La sfârşitul lunii martie 2011, ieşeanca a fost înjunghiată cu 17 lovituri de cuţit în centrul specializat Chartreuse. Agresoarea a fost tocmai colega ei de cameră, în vârstă de 37 de ani, care era internată în centru de o săptămână, la cererea ei.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din oraş şi judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite