Amănunte şocante despre incidentul din Franţa în care ieşeanca Luminiţa Solcan, asasina preotului francez Roger, a fost înjunghiată (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia care l-a ucis pe Roger, liderul Comunităţii din Taize, a fost înjunghiată marţi seara, la ora 22.30, în timp ce stătea în pat.

Ieşeanca Luminiţa Solcan, cea care l-a ucis pe preotul francez Roger, a gost înjunghiată cu 17 lovituri de cuţit

Ora 12.00: „La acel centru din Franţa sunt oameni bolnavi şi trebuie trataţi ca atare. Sunt persoane fără discernământ care nu pot fi judecate. Problema se pune cu medicii sau cu cei care trebuiau să supravegheze bolnavii. Mama ei vine la parohie, se roagă, este asistată pastoral. Aşteptăm şi noi să auzim concluziile anchetei", spune preotul Cornel Cadar, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolică Iaşi.

Ora 11.15: Conform publicaţiei franceze „Le bien public", Luminiţa Solcan era în pat atunci când colega sa de cameră a ieşencei, în vârstă de 37 de ani, a înjunghiat-o. Ieşeanca a fugit pe hol, dar a fost urmărită de colega sa şi a mai fost înjunghiată cu câteva lovituri de cuţit până când a căzut lângă biroul medicilor de gardă.

Aceeaşi publicaţie scrie faptul că autorul atacului a rănit uşor un al doilea pacient al ospiciului înainte de a se întoarce în cameră. Poliţia a fost imediat alertată, iar Luminiţa Solcan, aflată în stare foarte gravă, a fost dusă la Spitalul Bocage.

Criminaliştii care au ajuns la faţa locului au găsit cuţitul în camera celor două femei.

Potrivit publicaţiei franceze, Luminiţa Solcan a fost încarcerată mai întâi în închisoarea din Dijon şi apoi transferată rapid la centrul medical specializat Chartreuse. În luna decembrie 2007, ieşeanca a fost supusă unei noi expertize psihiatrice şi a rămas internată în ospiciu, chiar dacă avocatul ei a cerut în nenumărate rânduri să o transfere la un spital de psihiatrie român, pentru a fi mai aproape de familia sa.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite