Procesul asasinei părintelui Roger se reia de la zero

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Solcan
Luminiţa Solcan

Luminiţei Solcan (41 de ani), care l-a ucis în 2005 pe liderul Comunităţii din Taize, va afla în luna februarie dacă se va întoarce acasă. Curtea de Apel Iaşi a decis extrădarea femeii, dar Curtea Supremă a casat sentinţa, în noiembrie 2011, pentru că instanţa nu era competentă să judece acest caz. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Bucureşti.

Dosarul în care Luminiţei Solcan a solicitat extrădarea va fi reluat, pe 17 februarie, la Curtea de Apel Bucureşti. Ieşeanca l-a înjunghiat pe 16 august 2005 pe părintele Roger, fondatorul comunităţii ecumenice din Taize. Preotul a murit, iar românca a fost imobilizată de către martori. Solcan a fost internată în centrul din Chartreuse, după ce s-a stabilit că avea o serie de afecţiuni psihice. În martie 2011 ieşeanca a fost înjunghiată cu 17 lovituri de cuţit de colega ei de cameră în vârstă de 37 de ani, care era internată de o săptămână, la cerere.

Citiţi şi:

Luminiţa Solcan, cea care l-a ucis pe preotul francez Roger, se întoarce la Iaşi

Iaşi: Vecinii asasinei Luminiţa Solcan: „Era nefericită din cauza singurătăţii"

Ulterior Luminiţa Solcan a formulat o cerere de extrădare, care a fost aprobată de autorităţile franceze şi a ajuns la Curtea de Apel Iaşi. Acţiunea a fost admisă în septembrie de magistraţi, dar procurorii au făcut recurs pe motiv că instanţa nu era competentă să judece solicitarea. Magistraţii Înaltei Curţi au casat sentinţa dată de Curtea de Apel Iaşi pentru că au considerat că nu era competentă să judece cazul. Judecătorii au trimis dosarul la Curtea de Apel Bucureşti.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite