Locuitor în Dallas: „Am vrut să merg şi eu cu recensământul, dar am aflat prea târziu“ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recensământul la Iaşi
Recensământul la Iaşi

La 61 de ani, Neculai Mantu, capul uneia dintre cele aproximativ 250 de gospodării din cartierul Dallas, de la marginea Iaşiului, se laudă că a prins la viaţa lui multe recensăminte.

La cel de acum ar fi vrut din tot sufletul să participe, în calitate de recenzor pentru că, vorba aia, e de meserie contabil şi-şi cunoştea toţi vecinii, cu bune şi rele. Ca un elev chemat la tablă, Neculai Mantu s-a aşezat în faţa reccenzorului venit din partea Primăriei care i-a bătut la poartă.

Recensământul la Iaşi

Vezi aici imagini de la recensământ

„Tare aş fi vrut să fac şi eu chestionare de astea dar când am aflat că se face recensământ era deja prea târziu. Cred că astfel de acţiuni sunt utile pentru instituţiile statului, ca să ştie exact care e numărul populaţiei. Dar pe mine ca om, nici nu mă ajută, nici nu mă-nglodează", mărturiseşte ieşeanul.

Anunţaţi cu fluturaşi că vine recensământul

Familie numeroasă şi conştient de importanţa momentului, Neculai Mantu răspunde conştiincios la fiecare întrebare venită din partea recenzorului, ba chiar încearcă să aducă lămuriri la fiecare răspuns:

„Locuinţa? Da, e a noastră. Arăta ca o cocioabă dar i-am mai făcut una alta", spune bărbatul. În ce priveşte întrevarea privind cetăţenia, Neculai Mantu spune hotărât că e român, unul care nu crede în nimic ce-i drept, dar care îl primeşte în casă pe popa ăla ortodox, atunci când vine la el.

Pentru a se asigura că îi vor găsi acasă pe cât mai mulţi dintre locuitorii cartierului Dallas, recenzorii au împăţit încă de miercuri fluturaşi. „Care au avut cutii poştale, le-am lăsat fluturaşii acolo. Până în prezent nu au fost probleme", a spus Monica Grigoraş, preşedintele Circumscripţiei nr. 6.

Citeşte şi: Ultimele pregătiri pentru recensământul populaţiei

Cât de sigură e furnizarea informaţiilor la recensământ? Un blog militează împotriva campaniei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite