Cât de sigură e furnizarea informaţiilor la recensământ? Un blog militează împotriva campaniei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul/Recensământul populaţiei se încheie la 31 octombrie
Foto Adevărul/Recensământul populaţiei se încheie la 31 octombrie

antirecensamant2011.wordpress.ro, găzduieşte mai multe articole prin care motivează de ce românii ar trebui să se opună recensământului populaţiei, ce va avea loc în perioada 20-31 octombrie.

Administratorii blogului nu şi-au declinat identitatea, însă vin cu mai multe articole împotriva recensământului. Potrivit antirecensamant2011.wordpress.ro, campania de culegere a informaţiilor este „abuzivă" şi populaţia ar trebui să „evite" furnizarea de date cu caracter personal.

„Acest blog are viaţă scurtă. La sfârşitul lunii octombrie nu va mai avea nicio insemnătate, căci se va încheia recensământul. Dar până atunci e de datoria noastră să ne facem auziţi. Pe acest blog, oamenii vor găsi informaţii care nu le găsesc pe siturile oficiale. Şi e bine să ştie că nu sunt singuri, dacă se gândesc că statul nu e corect cu acest recensământ", scriu administratorii site-ului într-una dintre postări.

Citeşte şi:

Ultimele pregătiri pentru recensământul populaţiei

Din postările de pe site, reiese că informaţiile personale sunt folosite de stat pentru „a ne vinde diferitor companii".

Recensământul populaţiei va avea loc în perioada 20-31 octombrie. Potrivit organizatorilor, cei care refuză să ofere informaţii recenzorilor, pot fi sancţionaţi.

„Legea obligă toate persoanele să furnizeze datele personale, în caz contrar pot primi sancţiuni sau chiar amendă", ne-a spus Gheorghe Chirilă, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite