Ultimele pregătiri pentru recensământul populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul/Recensământul populaţiei se încheie la 31 octombrie
Foto Adevărul/Recensământul populaţiei se încheie la 31 octombrie

Autorităţile efectuează în această perioadă traininguri cu persoanele selectate pentru a culege informaţii la recensământul populaţiei, care va avea loc între 20 şi 31 octombrie.

Dacă în alte judeţe au fost problem cu completarea numărului de recenzori, în municipiul Iaşi autorităţile au avut de unde alege. 2.000 de ieşeni şi-au depus dosarele pentru a a ocupa unul dintre cele 1.300 de posturi de recenzori.

La nivelul întregului judeţ, numărul de recenzori se ridică la 4.000. Dintre aceştia, 600, vor fi recenzori şefi, 24 vor fi responsabili de circumscripţii, iar restul vor merge pe teren pentru a culege informaţii. Toţi vor primi câte 50 de lei pentru fiecare zi de uncă, diferenţa fiind că primii vor lucra 18 zile, responsabilii de circumscripţii 21, în timp ce recenzorii vor munci 15 zile.

„Legea obligă toate persoanele să furnizeze datele personale, în caz contrar pot primi sancţiuni sau chiar amendă", ne-a spus Gheorghe Chirilă, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi.

Recenzori vor intervieva persoanele din locuinţele alocate în sectorul de recensământ atribuit, adică 100 de locuinţe vor înregistra datele obţinute

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite