Judecătorii, de neînduplecat în dosarul fostului şef al Vămii Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Butur, ex-şef al Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, a fost condamnat în martie 2010, la patru ani de închisoare de Tribunalul Iaşi, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, fals în declaraţii  şi alte infracţiuni de corupţie.

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel. Magistraţii instanţei superioare au decis ieri să respingă apelul lui Eugen Butur. Decizia mai poate fi însă atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2002-2003, pe când era director al DRV Iaşi, Eugen Butur i-ar fi cerut unei femei o sumă lunară de 200 de euro drept „taxă de bune relaţii" . Aceasta i-ar  fi dat 4.350 de lei, dar apoi l-a denunţat. În faţa anchetatorilor, fostul director a susţinut că de fapt a ajutat-o pe denunţătoare să-şi înfiinţeze o firmă de comisionariat vamal.

Anchetatorii au mai susţinut că ex-directorul DRV Iaşi ar fi intermediat operaţiuni financiare pentru o firmă din Iaşi a rudelor sale şi ar fi beneficiat astfel de venituri necuvenite. De asemenea, acesta ar fi omis să treacă în declaraţia de avere din 2005 două terenuri.

Citeşte şi: Fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale Iaşi este ţinut în şah de magistraţi

Iaşi: Fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale, condamnat la închisoare cu executare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite