Iaşi: Fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale, condamnat la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul de Justiţie Iaşi
Palatul de Justiţie Iaşi

Eugen Butur, fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Iaşi, a primit patru ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de luare de mită, fals în declaraţii  şi alte infracţiuni de corupţie.

Potrivit procurorilor, în perioada 2002- 2003, pe când era director al DRV, Eugen Butur i-ar fi cerut unei femei o sumă lunară de 200 de euro drept „taxă de bune relaţii" . Aceasta i-ar  fi dat 4.350 de lei, iar ulterior l-a denunţat. În faţa anchetatorilor, fostul director a susţinut că de fapt a ajutat-o pe denunţătoare să-şi înfiinţeze o firmă de comisionariat vamal.

Procurorii au susţinut şi că Butur ar fi intermediat operaţiuni financiare pentru o firmă din Iaşi a rudelor sale şi ar fi beneficiat astfel de venituri necuvenite. De asemenea, acesta ar fi omis să treacă în declaraţia de avere din 2005 două terenuri.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au dispus totodată instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor fostului şef al DRV, până la concurenţa sumei de 62.159 de lei. „Dacă prima instanţă a considerat că asta este pedeapsa pe care o merită clientul meu, asta este. Deocamdată nu putem face altceva decât să atacăm decizia cu apel“, a declarat Ionel Nechita, avocatul lui Eugen Butur.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite