Fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale Iaşi este ţinut în şah de magistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul de Justiţie Iaşi
Palatul de Justiţie Iaşi

Eugen Butur, fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Iaşi, a rămas fără judecătorul care trebuia să se pronunţe în dosarul în care este acuzat de luare de mită, fals în declaraţii  şi alte infracţiuni de corupţie. Soartea lui Butur nu a putut fi decisă astăzi de magistratul Tribunalului Iaşi pentru că acesta a devenit între timp procuror.

"Judecătorului i-a venit vineri decretul de numire în funcţia de procuror şi astfel nu s-a mai putut pronunţa în acest dosar", a explicat Radu Tărniceriu, preşedintele Tribunalului Iaşi. Astfel, dosarul fostului şef a fost repus pe rol şi a fost preluat de un alt judecător. Acesta uremează să dea un nou termen şi să analizeze toate probele din dosar.

Potrivit procurorilor, în perioada 2002- 2003, pe când era director al DRV, Butur i-a cerut unei femei o sumă lunară de 200 de euro drept „taxă de bune relaţii" . Aceasta i-ar  fi dat 4.350 de lei, iar ulterior l-a denunţat. În faţa anchetatorilor, fostul director a susţinut că de fapt a ajutat-o pe denunţătoare să-şi înfiinţeze o firmă de comisionariat vamal.

Procurorii au susţinut şi că Butur ar fi intermediat operaţiuni financiare pentru o firmă din Iaşi a rudelor sale şi ar fi beneficiat astfel de venituri necuvenite. De asemenea, acesta ar fi omis să treacă în declaraţia de avere din 2005 două terenuri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite