Judecătoarea din Iaşi care a primit mita în flori rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgeta Buliga, judecătoarea Curţii de Apel Iaşi acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă, nu a fost pusă în libertate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi dimineaţă să menţină măsura de arest preventiv în cazul judecătoarei.

Georgeta Buliga este arestată de la sfârşitul lunii noiembrie 2010. Potrivit procurorilor, în perioada februarie- martie 2010  judecătoare a Curţii de Apel a cerut şi a primit de la ieşeanul Liviu Popescu 4.000 de euro pentru a-i da acestuia o hotărâre favorabilă într-un dosar. Magistratul ar fi susţinut că banii sunt pentru cele două colege de complet.  

Citiţi şi:

Iaşi: Judecătoarea acuzată că a primit mită în flori a fost condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare (UPDATE)

Tribunalul Iaşi i-a dat câştig de cauză fostei soţii a bărbatului, dar la Curtea de Apel decizia a fost schimbată. Liviu Popescu a avut câştig de cauză, iar din completul de recurs a făcut parte şi Georgeta Buliga.

Procurorii susţin că judecătoarea i-ar mai fi cerut, după pronunţare, bani lui Popesecu. Pe 26 noiembrie 2010 ieşeanul i-a dus 1.000 de euro, iar a doua zi 3.000 de euro. În timp ce primea ultima tranşă judecătoarea a fost prinsă în flagrant.Ulterior aceasta a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar Liviu Popescu pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Citiţi şi:

Iaşi: Denunţătoarea judecătoarei: "Doamna Buliga a mai luat mită"

Judecătoarea arestată vorbea codat cu ieşeanul care i-a dat 8.000 de euro mită (Motivare)

La primul termen al procesului, Liviu Popescu a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală şi astfel a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Bacău. În mai 2011 magistratul a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău la 4 ani şi 6 luni de închisoare, dar a făcut recurs. Primul termen al procesului va fi la Curtea Supremă pe 23 septembrie

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite