Iaşi: Denunţătoarea judecătoarei: "Doamna Buliga a mai luat mită"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denunţătoarea Georgetei Buliga, judecătoarea din Iaşi arestată pentru luare de mită, dezvăluie că mituitorul şi şpăgara „au colaborat" şi în alte procese. Valentina Grama descrie cum a aflat că urma să fie înşelată în instanţă şi ce a determinat-o să se adreseze procurorilor DNA

Valentina Grama (27 de ani) a denunţat-o pe judecătoarea Georgeta Buliga la DNA Bucureşti, pe data de 28 octombrie 2010. Tânăra a ajuns să se plângă procurorilor anticorupţie ştiind că fostul soţ, Liviu Popescu, este în relaţii nefiresc de apropiate cu magistratul care urma să hotărască cum vor fi împărţite, după divorţ, bunuri comune în valoare de 420.000 de lei. Femeia susţine că un amic al ex-consortului a informat-o că Liviu Popescu i-a plătit judecătoarei 4.000 de euro la începutul anului şi că Buliga urma să primească alţi 6.000 de euro în noiembrie pentru a înclina decisiv balanţa în favoarea bărbatului.

 

Adevărul de seară: Ce v-a determinat să mergeţi la DNA Bucureşti şi nu aţi făcut niciun demers la Iaşi?
Valentina Grama:
Nu m-am dus la DNA Iaşi, ci la Bucureşti din cauză că, după părerea mea, sistemul acesta în Iaşi este foarte foarte corupt, iar doamna Buliga nu era o oarecare judecătoare. Este o fostă preşedintă a Curţii de Apel Iaşi şi vă daţi seama că relaţiile lor erau în continuare foarte mari.

Când aţi făcut plângerea?
V.G.: Până să ajung la DNA am mai făcut şi alte demersuri, printre care şi o plângere la CSM (n.r. - Consiliul Superior al Magistraturii), de la care am primit un răspuns evaziv. De aceea a durat până în toamnă acum, când am ajuns la DNA Bucureşti. Am făcut şi alte demersuri, dar toate uşile s-au închis. Nimeni nu dorea să rezolve problema de la Iaşi.

CSM-ul ce răspuns v-a dat?
Că nu este de competenţa lor. Dacă vreau să semnalez vreo faptă, când eu clar, prin plângerea pe care am făcut-o am semnalat ce era şi anume că doamna Buliga luase mită, ei au spus că nu pot să se pronunţe cu privire la legalitatea hotărârii dată de dumneaei. Plângerea la CSM am depus-o la începutul verii.

Georgeta Buliga Foto: Ziarul de Iaşi

Georgeta Buliga, fostă preşedinte al Curţii de Apel Iaşi Foto: Ziarul de Iaşi

Ştiaţi sigur că doamna Buliga ar fi luat bani? De ce nu celelalte două judecătoare din complet?
V.G.:Ştiam sigur pentru că doamna Buliga a mai luat mită de la Popescu Liviu şi nu numai. Ştiu pentru că am fost soţia lui. A mai avut şi alte dosare, cele cu firma la care a fost angajat, pe care le-a câştigat. O parte din ele au fost şi la Bacău şi la Tribunalul şi la Curtea de Apel Iaşi. Doamna Buliga aţi văzut că are şi rude pe la Tribunal. Oriunde putea dumneaei ajunge, peste tot a intervenit pentru el.

Intervenţiile de când au început?
V.G.:Intervenţiile au început cu 2004, pentru că atunci au fost toate procesele. Din august 2003 a fost eliberat din funcţia pe care o avea şi 2004 au început toate procesele şi problemele cu executarea apartamentului mamei sale, care era pus gaj..

V-aţi întâlnit vreodată cu doamna Buliga sau aţi fost cu fostul soţ să-i duceţi ceva?
V.G.:Nu m-am întâlnit cu dumneaei niciodată, dar ştiam toate aceste aspecte pentru că eram soţia lui. Vă daţi seama, totuşi locuiam sub acelaşi acoperiş şi majoritatea timpului îl petreceam împreună.

Mai citiţi şi:

Judecătoarea arestată vorbea codat cu ieşeanul care i-a dat 8.000 de euro mită (Motivare)

Judecătoarea arestată pentru luare de mită a fost suspendată de CSM

Ştiţi câţi bani i-ar fi dat domnul Popescu judecătoarei?
V.G.:Mai multe sume. Nu pot să vă spun exact. Nici nu ţin minte. Oricum nu erau de ordinul acestora, mii de euro. Erau nişte sume modice. Din banii noştri să spunem că a dus.

Ştiaţi că domnul Popescu ar fi urma să-i mai ducă doamnei Buliga o sumă de bani?
V.G.:Ştiam. Nu vă pot spune exact cum am aflat, dar am aflat.

Credeţi că o să aveţi câştig de cauză în dosarul de partaj, până la urmă?
V.G.:Am făcut o revizuire. Bineînţeles o să cer strămutare. Vă daţi seama în Iaşi sunt doar două complete la Curtea de Apel, care judecă. Toţi sunt cumătri între ei. Eu sper doar că judecătorii, care vor analiza cererea de revizuire să fie obiectivi şi să se rezolve o data problema. Sper să nu fie influenţaţi sub nicio formă de mită, de aşa-zisa rudenie. Să fie total obiectivi, atât îmi doresc eu.

Citiţi şi:

Magistraţii, îngăduitori faţă de colegii lor corupţi

De ce s-a făcut un contract de donaţie între Liviu Popescu şi mama lui, prin care aceasta din urmă îi dă 30.000 de lei?
V.G.:Pentru a se asigura că în eventualitatea unui partaj nu primesc nimic. Cu mine a fost la a patra căsătorie. Eu eram a patra soţie. Vă daţi seama că în materie de excrocherie sentimentală el este maestru. Precum, şi împreună cu mama sa. De aceea au făcut acest act de donaţie, ca o asigurare că în eventualitatea unui partaj să nu primesc nimic.

 

Caseta

Atât reprezentanţii judecătoarei, cât şi fostul soţ al Valentinei Grama au refuzat să comenteze afirmaţiile denunţătoarei. „Nu vreau să dau niciun fel de declaraţie", a spus scurt Liviu Popescu, mituitorul judecătoarei ieşene. Magistratul este reprezentată în procesul de luare de mită de mai mulţi avocaţi. „M-am consultat cu clienta mea şi am decis să nu dăm niciun fel de declaraţii", a replicat Narcis Pîrvu, unul dintre apărătorii Georgetei Buliga. Judecătoarea va fi dusă astăzi la Curtea Supremă, unde se va judeca recursul la propunerea de arestare preventivă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite