Judecătoarea care a primit mita în flori execută statul din închisoare pentru spor de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Buliga a fost arestată în noiembrie 2010. Foto: Ziarul de Iasi
Georgeta Buliga a fost arestată în noiembrie 2010. Foto: Ziarul de Iasi

Georgeta Buliga,judecătorea condamnată la patru ani şi şase luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, execută statul pentru sporul de stres şi de risc. Procurorii DNA au acuzat-o pe judecătoare că ar fi primit şpagă de la Liviu Popescu pentru a-i da acestuia o hotărâre favorabilă într-un dosar.

Judecătoarea Georgeta Buliga a reuşit să execute statul din puşcărie. Fostul preşedinte al Curţii de Apel Iaşi a solicitat Tribunalului Iaşi investirea cu formulă executorie a două hotărâri prin care a câştigat acordarea sporului de stres şi de risc. Pe 9 martie cererile i-au fost admise.

Partajul de la scandalul cu mita în flori, strămutat

Georgeta Buliga împreună cu colegii ei au dat în judecată, în 2007 şi 2008, Curtea de Apel Iaşi, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor Publice. Magistraţii au solicitat plata sporului de risc şi de solicitare neuropsihică în procent de 50  % din salariul de bază brut lunar. Tribunalul Iaşi a admis acţiunea şi a obligat Ministerul Justiţiei şi Curtea de Apel Iaşi să le plătească judecătorilor sporurile pentru perioadele 18 iunie 2004-01 februarie 2007 şi 1 februarie - 1 august 2008 şi pe viitor până la reglemenatrae legală a acestui spor.  Tribunalul a obligat Ministerul Finanţelor Publice să aloce fondurilor necesare achitării acestor drepturi.

Partaj reluat după scandalul cu mită în flori

Astfel, pe 8 februarie Georgeta Buliga a solicitat investirea cu formulă executorie a acţiunilor. Judecătoarea Georgeta Buliga a fost acuzată că a primit 8.000 de euro mită de la Liviu Popescu pentru a-i da o hotărâre favorabilă în dosarul de partaj cu fosta soţie. Astfel, după ce la Judecătoria şi Tribunalul Iaşi au decis ca Valentina Ionescu să primească 90% din bunuri, la Curtea de Apel hotărârea a fost schimbată.

Judecătoarea din Iaşi care a primit mita în flori a fost lăsată şi fără pensie

Completul de recurs, din care făcea parte şi Georgeta Buliga, a dispus ca Popescu să primească cea mai mare parte din bunuri. După decizie, Valentina Ionescu a denunţat-o pe Buliga la DNA Bucureşti. Liviu Popescu a recunoscut că i-a dat mită judecătoarei şi a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Georgeta Buliga a fost condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare şi îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Bacău.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite